Konuyu DenizHaber'e bildiren Uzak Yol Kaptanı Hilmi Adalıer; "IMO MARPOL ANNEX VI AND NTC 2008 WITH GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION 2013 EDITION"  kapak fotoğrafında bir önceki yayında olduğu gibi bacası siyah duman çıkaran gemi kullanılmıştır. Fakat bu yayında kullanılan geminin kıç tarafında bulunan ülke bayrağının Türk bayrağı olduğu net Bir şekilde görülmektedir. Ülke bayrağımıza IMO tarafından yapılan bu saygısızlığı ve haber yaparak yapılan bu yanlışlığı önleme konusunda yardımlarınız bizim için  çok değerlidir." dedi.

Sayın Kaptan Hilmi Adalıer'e teşekkür ediyoruz. Konuyu incelediğimizde biz de gözlerimize inanamadık.

Gerçekten de IMO'nun 2013 yılı baskısı "IMO MARPOL ANNEX VI AND NTC 2008 WITH GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION 2013 EDITION" (Uluslararası Denizcilik Örgütü MARPOL EK 6 NTC 2008 Ana Hatlar ve Uygulamalar ile birlikte 2013 Baskısı) kitabının  kapağındaki geminin ismi ve bağlama limanı Photoshop ile silinmişti, ancak geminin bandırasının Türk olduğu açık ve seçik bir şekilde görünüyordu.

IMO'nun Türk Bayrağını açıkça çevreyi kirleten gemilere örnek teşkil eder şekilde kullanmasını biz DenizHaber.Com olarak kınıyoruz.

Editör: TE Bilişim