Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün Genel Kurulu Başkanlığı'na 2 yıllığına Türkiye seçildi. Türkiye'nin IMO Daimi Temsilcisi Ahmet Gücel'in çalışmaları, Londra Büyükelçiliği'nin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın destekleri ile gerçekleşen bu başarı IMO tarihinde Türkiye açısından bir ilk. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu sabah başlayan Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Kurulunda Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Ünal Çeviköz, 2 yıllığına Genel Kurul Başkanlığına seçildi. 

Genel Kurul, IMO'nun en üst düzey karar alma organı olarak görev yapıyor. Genel Kurul 2 yılda bir toplanarak bu süre zarfında alınmış olan kararları sonuca bağlıyor. 

Türkiye'nin adaylığı İngiltere tarafından önerildi ve 2. destek Meksika'dan geldi. Tüm Genel Kurul üyeleri Türkiye'nin Başkanlığını alkışlarla onayladılar. 

Genel Kurul'da Başkan 1. Yardımcılığı'na Nijerya seçilirken 2. Yardımcılığa ise Panama seçildi. Seçim, Türkiye saati ile 14:30'da gerçekleşti. 

Çeviköz teşekkür etti

Başkanlığa seçildikten sonra Genel Kurula hitaben kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Çeviköz, Başkanlığa seçilmesi için verdikleri destekten ötürü İngiltere ve Meksika'ya ve tüm Genel Kurula teşekkür etti.

Konsey Seçimleri Cuma günü

IMO Genel Kurulunda Cuma günü Konsey üyeleri seçilecek. 178 ülkenin yarışacağı Konsey üyeliği için Türkiye de aday. C Kategorisinden aday olan Türkiye, 1999 yılından beri Konsey üyeliğine üstüste seçiliyor. Eğer bir sürpriz olmazsa Türkiye'nin bu yıl da konsey üyeliğine seçilmesi bekleniyor. 

 

Editör: TE Bilişim