İMEAK Deniz Ticaret Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında yapıldı.Cengiz Kaptanoğlu meclis açılışında yaptığı konuşmada 15 Temmuzdan söz ederek meclisi şehitler ve gaziler için saygı duruşuna davet etti.Daha sonra  Deniz Ticaret Odası mensuplarından 30 yılını dolduranlara plaketleri Halim Mete tarafından takdim edildi.

Meclis mizanı Bülent Şenel tarafından okundu.İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan Haziran ayına ilişkin faaliyet raporlarını sundu.

Toplantıya Türk Loydu‘Balast Suyu Yönetimi’ hakkında yaptığı sunumla devam edildi.

DTO Toplantısında söz alan KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır Meclis Başkanı seçimlerle ilgili yapılan  Ortak Akıl çağrısına destek verdi. Çakır süreci daha iyi değerlendirmek adına KOSDER Başkanlığından ayrıldığını ve yapılacak değerlendirmelerin ardından ağustos meclisinde kararını açıklayacağını belirtti.

Kürsüde söz alanlardan DTO İzmir Şubesi meclis başkanı Turnç Kurtluoğlu ise seçimde listesinin renginin pembe olduğunu söyledi.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak gemi ve yat ihracatında yüzde 176'lık bir artışın yaşandığını belirtti. Başaran Bayrak ayrıca 15 Temmuzda yaşanan hain darbe girişimi ile ilgili söylemlerde Türk Ordusunu incitici ve rencide edici paylaşımlardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Metin Kalkavan, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın bize Atatürk'ten hediye bir bayram olduğunu belirterek gerekli önemin verilmesi gerektiğini söyledi.

15 Temmuz'a yaklaşırken, FETÖ'nün 40 yıllık bir örgüt olduğu ve bu örgütün bir kaç kişiyle kurulamayacağını ifade eden Kalkavan, Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük parçalanmanın önüne geçildiğini dile getirdi. Kalkavan ayrıca böyle önemli bir gündemde seçim konuşmalarının ertelenebileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim