İMEAK DTO Kocaeli Şubesinde “İletişim Sanatı” konulu konferans düzenlendi

Kişisel gelişim ve iletişim uzmanı Prof.Dr.Bedri Ömrüuzun, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi’ne konuk oldu.

Yoğun ilgi gören etkileşimli konferansta “İletişim Sanatı”nı anlattı. İLETİŞİM SANATI KONFERANSI İlimizin en etkin sivil toplum kuruluşlarından İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi, yalnızca üyelere yönelik değil, herkese açık özel etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Denizcilik bilincinin artması için üstlendiği önemli misyonun yanında, özellikle öğrencilere yönelik projeler de üreten DTO Kocaeli Şubesi, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde kişisel gelişim ve iletişim uzmanı Prof.Dr.Bedri Ömrüuzun’u konuk etti.

Körfez Hacıosman Mahallesi’nde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası hizmet binası Meclis Salonunda “İletişim Sanatı” konulu etkileşimli konferans düzenleyen Ömrüuzun’u dinleyenler arasında DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Liman Başkanı Murat Müftüoğlu, Liman Başkan Yardımcısı Önder Eyigün Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Muhammed Bamyacı ile birlikte Hereke Denizcilik Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de vardı. Yoğun ilgi gören konferansta konuşan Ömrüuzun, günlük yaşamda ve iş hayatında beden dilinin önemine dikkat çekti.

DOĞUSEL DE KATILDI

Ömrüuzun, “İletişimsizlik, beraber problem çözememek demektir. İletişimsizler aynı dili kullanamaz ve birbirlerini anlayamazlar. Sürekli olarak karşı tarafın kendilerini anlamadığından yakınırlar. Bu aslında karşılıklı anlaşmazlıktır. Eşler iletişim sorununu çözemediği sürece mutsuz yaşamlarına devam ederler” dedi. Ömrüuzun, beden diliyle ilgili de ipuçları verdi. Beden dilinin, doğrucu Davut olduğunu ve dilin söyleyemediklerini ifade ettiğini belirterek, “Beden dilimizi olumlu yönde kullanmak istiyorsak; ayaktayken dik durmalı, oturuyor ve konuşmuyorsak arkamıza tam yaslanmalıyız. Dinlerken veya konuşurken oturur pozisyonda öne eğik şekilde ilgili durmalı, konuştuğumuz kişiye yönelik durup, grup konuşmalarında göğsümüzü mümkün olan sayıda kişiye açık tutmalıyız. Bununla birlikte iletişim kurarken mümkün olduğunca dokunun” dedi. Konferans sonunda Kocaeli Liman Başkanı Murat Mütfüoğlu, Prof.Dr.Bedri Ömrüuzun’a günün anısına plaket takdim ederek, “Değerli hocamıza bilgilerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

photo-2019-03-11-09-16-51-1-1552287252.jpg?

photo-2019-03-11-09-16-51-1552287267.jpg?

Editör: TE Bilişim