Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde aralarında bir ilkokul müdür yardımcısının da bulunduğu 2 kişi 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla tutuklandı.

Ağrı Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "PKK/KCK terör örgütü adına ilimiz Doğubayazıt ilçemizde milis/işbirlikçi olarak faaliyet yürüttükleri tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince 11 Mayıs 2016 günü sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Operasyonlarda aralarında bir ilkokul müdür yardımcısının da bulunduğu 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve örgütsel içerikli bez parçaları ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan P.Ö., E.A., V.T. ve H.O. isimli şüpheliler aynı gün adli mercilere sevk edilmiş olup, V.T. ve H.O. isimli şüpheliler mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanırken, P.Ö. ve E.A. isimli şüpheliler adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır."Cihan
Kaynak: cha