Direksiyon dersi simülatörlere taşınacak

Sürücü kursları için şoför eğitim simülatörü geliyor.

1.5 yıl önce satın aldıkları Kaletron'un adını Katron olarak değiştirdiklerini ve şu ana kadar satın alma hariç 4 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, "Sürücü kurslarına yönelik olarak tasarlanan, gerçek araç eğitim simülatörünün üretimini tamamlanmak üzereyiz. Gelecek yıl pazara sunacağız" dedi. Nalbantoğlu, "AB düzenlemelerine göre sürücü kurslarındaki 20 saatlik eğitimin, 8 saati simulatör üzerinde adaylara verilmesi gerekiyor. Bu, bir müddet sonra yasal zorunluluk haline gelecek. Türkiye de bu mevzuatı uygulamak için imza attı. Önümüzdeki yıllarda bizde de devreye girecektir" diye konuştu.

Araç eğitim simülatörlerinin birebir gerçek araçların özelliklerine sahip olduğunun altını çizen Nalbantoğlu, "Bunlar, bilgisayar başında, ekran destekli simülatör değiller. Bire bir Fiat'ın bir modelini baz alarak hazırladık" dedi. Nalbantoğlu, sürücü kurslarındaki direksiyon eğitiminin 8 saatlik bölümününün simülatörde verilmesiyle çevreye ve enerji tasarrufuna da katkı sağlayacağına dikkat çekti.

MARMARAY PROJESİ BİREBİR TEST EDİLDİ

Faaliyette bulundukları alanda 2 milyar dolarlık bir pazarın bulunduğunu ifade eden Nalbantoğlu,

"Bursaray'ın metro simulatörünü yapıp, teslim ettik. Marmaray Projesi çerçevesinde gelecek olan yeni tramvayların hareketli platform üzerinde birebir gerçek bir simülatörünün üretimini tamamladık. Önümüzdeki aylarda bunun teslimatını yapacağız" diye konuştu.

İLK YERLİ KRUVAZE SİMULATÖRÜ

Katron ile denizcilik okullarında kullanılan ilk yerli kruvaze simulatörlerini hayata geçirdiklerini ifade eden Nalbantoğlu, şunları söyledi: "Bir gemi simülatörü geliştirirken, konsolundan dümeninine, dalgasından hava koşullarına kadar birer bir simüle ediyoruz. Bunun sadece adı simülatör, aslında gerçek gemiden hiçbir farkı yok.

 

Editör: TE Bilişim