İlk Elektrikli Tren Sofya'da 

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Peter Mutafchiev geçtiğimiz gün ilk elektrikli treni olan ‘DESİRO’yu Sofya merkez istasyonunda tanıttı.

Basına ve demiryolu şirket yetkililerine yapılan gösterimden sonra tren istasyondan ayrılarak Septemvri’ye geçti.

Elektrikli tren ile modern demiryolu taşımacılığının temelini atmayı planlayan Bulgarlar, treni ‘BDZ’ siparişi üzerine Siemens’e yaptırdı. Klima sistemiyle donatılmış trende ayrıca yolculara hizmet vermesi açısından oluşturulmuş elektronik sistemlerde mevcut.

DESİRO’ uygun bir altyapı desteği olması şartıyla saatte 140 km hız yapabilecek şekilde tasarlandı. Aynı zamanda düşük enerjiyle çalışabilen aracın maliyetlerde büyük düşüş yaratması bekleniyor.

Tren 3 üniteden oluşmakta. Bu üniteler 190 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Unutmadan bu trende sadece sigara kullanmayanlar seyahat edebiliyor.

‘BDZ’ ile Siemens arasında yapılan anlaşmaya göre 2008 yılının sonuna kadar 25 elektrikli trenin teslimatı yapılacak. Hali hazırda 2 adet elektrikli tren Bulgaristan topraklarında yerini almış durumda. Alınacak trenler için yapılan toplam yatırım 117 milyon 350 bin Euro.

taşımacılar.com

Editör: TE Bilişim