İTÜ mezunları, Kaptan İlhan Önerdem'i unutmadı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) İzmir Şubesi, 2003 yılında yaşamını yitiren Kaptan İlhan Önerdem'i, anmak amacıyla dernek binasında bir köşe oluşturdu.

Dernekte oluşturulan Kaptan İlhan Önerdem köşesi için sembolik bir tören düzenlendi. Törene Önerdem'in eşi Hülya Önerdem, oğlu Enis Önerdem, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sami Aydın Şalcı, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Denizcilik Fakültesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mahmut Karaman, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Ferhamuz Aşkın, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Kocataş, Sektörün "Altay Babası" Altay Altuğ ve denizcilik sektöründen temsilciler katıldı.

İlhan Önerdem kimdir?

14 Temmuz 2003 tarihinde yaşamını yitiren Kaptan İlhan Önerdem, 1975 yılında Yüksek Denizcilik Okulu ( YDO ) Güverte Bölümü'nden mezun oldu. 11 yıl denizde çalıştıktan sonra karada çeşitli görevlerde bulunan Önerdem, 1994 yılında kendi şirketi olan ANTARES Denizcilik şirketini kurdu. Başarılı bir işadamı olan Önerdem , İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Vakfı(DEFAV) kuruluşunda ve başkanlığında önemli hizmetlere imza attı.

Kaynak: Sedat ALP-Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim