Yunanistan'ın en büyük hastanelerinden İpokration Hastanesi'nde 25 yıldır cerrah olarak görev yapan ve son yıllarda Genel Cerrahi Bölüm Başkanı görevini yürüten doktorun "sahte" diplomalarla işe alındığı ve binlerce hastanın ölümüne sebep olduğu belirlendi.

Yunanistan, akıl almaz bir skandalla çalkalanıyor. Hastaneye gelen teftiş kurulunun araştırması sonucu, sahte diplomalarla işe alınan bir kişinin, 25 yıldır görevde kaldığı ve hastanede Genel Cerrahi Bölüm Başkanlığı'na kadar yükseldiği ortaya çıktı. Adı henüz açıklanmayan doktorun ameliyatlarında son yıllarda yüzde 25 ölüm oranının oluşması, teftiş kurulunu harekete geçirdi. Doktorun bilgi dosyasına ulaşan kurul yetkilileri, doktorun tüm diplomalarının sahte olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan araştırma sonucu doktorun cerrah olmadığı, bu alanda herhangi bir eğitim almadan binlerce ameliyat yaptığı öğrenildi.

Öte yandan, sahte cerrahın yaptığı ameliyat esnasında hayatını kaybeden hastaların yakınlarının açtıkları birçok davada da sahte doktorun masum bulunması dikkat çekti. Sahte doktor görevinden alınırken, Yunanistan Sağlık Bakanlığı'nın konu hakkında başlattığı soruşturma da devam ediyor.

Kaynak:sondakika.com

Editör: TE Bilişim