İkinci El Gemi Alırken Dikkat Edilmeli

 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, ikinci el gemi alırken çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Mudanya-Kabataş seferini yapan Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) fırtına sebebiyle ön camının patlamasıyla ilgili açıklama yapan Mart, olumsuz hava şartlarının uyulması gereken bazı kuralları gündeme getirdiğini vurguladı. Mart, "Fırtınanın sebep olduğu kazadan dolayı çok üzüldük.

Olayda herhangi bir can kaybı olmaması sevindirdi. Deniz otobüsü seferlerinde meteorolojik şartlara mutlaka uyulması gerekir" diye konuştu. Yetkilileri uyaran Mart, seyahat ve yolcu güvenliğinin birinci öncelikli konu olduğunun altını çizdi. Mart, “BUDO, yaşanan bu deniz otobüsü kazasından gerekli dersi çıkarmalı. Böylesi acil durumlarda yapılması gerekenler çok önemli. Bu konuda kaptan ve mürettebatın acil durum eğitimleri ve kriz yönetimi büyük önem taşıyor. Ayrıca, ikinci el ulaşım araçları alınırken çok dikkat edilmeli. Araçların risk analizleri ve düzenli bakımları yapılmalı. Ucuz atlatılan bu kazadan ders alarak benzer kazalara meydan vermemek için tedbir almak gerekir" dedi.

Editör: TE Bilişim