İki milyon dolarlık sualtı jeti 

Bilim kurgu filmleri gerçek oldu. Roman Abramoviç’in sipariş ettiği Super Aviator adlı 2 milyon dolarlık araç, dünyanın ilk su altı jeti .

Denizcilik tarihinde devrim. Amerikan denizaltı şirketi Sub Aviator Systems (SAS), ABD ordusundan emekli nükleer savunma komandosu Alfred McLaren’in işbirliğiyle hazırlanan Super Aviator dünyanın ilk su altı jeti. 2 milyon dolarlık aracı, şimdiden Roman Abramoviç, Richand Branson adlı milyonerlerin sipariş ettiği açıklandı.

Suyun 2 bin metre kadar derinliğine inen aracın iniş hızı dikikada 320, çıkış hızı ise 620 metre olarak bildirildi McLaren, Super Aviator’ı gemi batıklarının incelemesi amacıyla tasarladıklarını söyleyerek, “Super Aviator’ın hızlı olması, elektrikle çalışması ve görüş sahasının geniş olması su altı arkeologlarına büyük avantaj sağlayacak” dedi.

Dünyanın ilk denizaltı uçağı üç boyutlu hassas kameraları enkazın en ince detaylarına kadar çekim yaparken, şirket aracı alan müşterilerine özel pilotluk eğitimi veriyor. • DAILY MAIL

Denizde uçuş eğitimi

Super Aviator’ın sahipleri eğitimlerini ABD’nin Nevada eyaletindeki Tahoe Gölü’nde alıyor. Şirket  3 günlük dersin bedeli olarak da 5 bin dolar alırken, müşterilerinin daha çok sualtına meraklı milyonerler olduğunu açıklıyor. Tıpkı jet gibi joystick ile yönetilen araç, 360 derece görüş imkanı tanıyor.

Editör: TE Bilişim