İki günde denizde 207 mülteci kurtarıldı, 1 ölü, 2 kayıp var

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı’nın 21- 22 Şubat tarihlerinde Ege Denizi’ndeki devriye görevi sırasında 207 kaçak kurtarıldı. 1 kaçağın cesedi bulunurken, 2 kayıp kaçağın da arandığı bildirildi.

21 Şubat tarihinde Dikili açıklanında lastik bot içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekibi Suriye, Eritre, Filistin uyruklu, 1’i çocuk 20 kaçağı yakaladı. Aynı gün Ayvalık açıklanında da fiber tekne içindeki 16 Suriye uyruklu kaçak Sahil Güvenlik Botu’na alındı.

Yine aynı gün Çanakkale’nin Ayvacık ilceçi açıklarında içinde mültecilerin bulunduğu lastik botun battığı ihbari üzerine bölgeye helikopter ve Sahil Güvenlik botları gönderildi. Yüzerek hayatta kalan 7 Suriyeli kurtarılırken, 1 kaçağın cesedine ulaşıldı. Kurtarılanların ifadelerine göre kayıp olan 2 kişinin de aranmasına devam edildiği bildirildi. 22 Şubat’ta ise Ayvalık açıklarında lastik bot içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 Afganistan uyruklu kaçak kurtarıldı.

Çanakkale Ayvacık’ta da yine lastik bot içinde çocuk ve kadınların da bulunduğu toplam 50 Afgan vatandaşı kurtarıldı. Aydın’in Didim ilçesinde de lastik bot içindeki değişik ülkelerden 56 kaçak yakalandı. Foça İlçesi’nde de ‘Bonita’ adlı teknede Suriye, Somali ve Eritre uyrukla 41 kaçak yakalandı.

Editör: TE Bilişim