GEMİ İNŞA TARİHİ TEMALI ÜÇÜNCÜ  ULUSLARARASI  AVRASYA DENİZCİLİK TARİHİ KONGRESİ

Pîrî Reis Üniversitesi Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Türk Loydu ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA)’nın katkılarıyla düzenlenen kongre; “Türk Denizcilik Tarihi mirasımızı araştırmak ve gelecek nesillere aktararak denizciliğimize sahip çıkmak ve denizciliğimizi tüm Dünya’ya tanıtmayı hedeflemektedir”

İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Avrasya Denizcilik Tarihi Kongresi’nin Birincisi, 2012 yılında 21 ülkeden akademisyen ve araştırmacıların katıldığı ve 101 bildirinin sunulduğu, Türk Denizcilik Tarihi temalı olarak İstanbulda, İkincisi ise 2014 yılında “Rusya Denizcilik Tarihi” temalı olarak Rusya’nın St.Petersburg şehrinde gerçekleştirmiştir. 

Uluslararası Avrasya Denizcilik Tarihi Kongre’sinin üçüncüsü ise uluslararası kapsamda “Gemi İnşa Tarihi” temalı olarak 10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde Piri Reis Üniversitesi-Tuzla/İstanbul’da gerçekleştirilecektir. 

Kongrenin amacı; gemi inşasının tarihi gelişimine ilişkin olarak bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlayacak uluslararası bir platform oluşturulmasıdır. Kongre ayrıca; Dünya çapında araştırmacı ve akademisyenlerin gemi inşasının tüm yönlerini ve insanlık tarihi üzerindeki yerini araştırmalarına imkan sağlayacak daimi bir forum oluşturulmasını ve sürdürülmesini de hedeflemektedir. 

Kongre’de, 10 ülke ve Türkiye’deki 9 farklı üniversiteden gemi inşa tarihi alanında tanınmış ve saygın akademisyenler, araştırmacılar, deniz arkeolojistleri ve deniz müzeleri direktörleri olarak toplam 55 bilim adamı tarafından 32 adet bildiri sunulacaktır. 

Gemi İnşa Tarihi alanında Dünya çapında ilk defa düzenlenen kongre’nin, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında denizcilik tarihi araştırmalarını teşvik etmesi, denizcilik tarihi mirasının korunması konusundaki çalışmaları geliştirmesi ve tarihçiler arasındaki uluslararası işbirliğini pekiştirmesi beklenmektedir.  

Program

Editör: TE Bilişim