İHSAN KALKAVAN TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Çin'de bulunduğu sırada trafik kazası geçiren Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve işadamı İhsan Kalkavan donanımlı özel bir uçakla Türkiye'ye gitmek üzere Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou (Cıncou) şehrinden ayrıldı.

Çin'de bulunan Kalkavan, cumartesi günü içinde bulunduğu cipin olumsuz hava koşullarından dolayı kayarak, bariyerlere çarpması sonucu elinden ve sırtından yaralanmıştı. Kalkavan, daha sonra bir askeri hastanede tedavi altına alındı ve eline küçük bir operasyon yapıldı.

Kalkavan, bugün yerel saatle 11.10'da (TSİ 6.10) ambulansla havaalanına getirildi. Şort giyen ve sırtını havluyla kapatan Kalkavan, uçağa yürüyerek bindi.

Heyecanlı ve morali bozuk görünen oğlu Yavuz Kalkavan, ''Şükürler olsun diyebiliyorum'' dedi.

İhsan Kalkavan'ı alan özel uçak, Betvole Türkiye saatiyle saat 07:30'da  Zhengzhou havalimanından, Kazakistan'ın Başkenti Almaatı'ya yakıt ikmali için hareket etti.

Tam donanımlı özel uçakta Ortopedi Uzmanı Şamil Cabbar Bezirgan ve Plastik Cerrah Tuğrul Turan'da bulunuyor.

Kaptan Pilot Hasan Uçar ve yardımcıları İbrahim Aliş ve Adnan Bosnalı yönetimindeki Falcon 2000 tipi özel uçak Almatı'dan (TSİ:12:00)'de yakıt ikmali yaptıktan sonra rotasını İstanbul'a çevirdi.

İhsan Kalkavan'ı taşıyan özel uçağın, Akşam saat 18:30'da İstanbul Havalimanına inmesi bekleniyor.

İhsan Kalkavan için İstanbul Memorial Hastanesinde özel bir oda hazırlandı. Hastane yetkililerinin aldıkları bilgilere göre; Kalkavan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ancak gerekli görülmesi halinde bir ameliyathane'nin hazır bekletildiğini ifade ettiler.

DenizHaber.Com-Özel-A.A

Editör: TE Bilişim