İhracatın yüzde 10'u demir çelik sektöründen

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, ihracatın yüzde 10'unu demir-çelik sektörünün karşıladığını bildirdi.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, Türk demir çelik sektörünün, 15 milyar dolarlık ihracat hacmi ile ülke ihracatının yüzde 10'unu tek başına yaptığını, bu sektördeki ihracatın kalkınmanın anahtarı olduğunu belirtti.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Devlet Yardımları ve Dahilde İşleme Rejimi" eğitim programında konuşan Şahin, Türk demir-çelik sektörünün, ülkenin cevherde, kömürde, hurdada büyük oranda ithalata bağımlı olması nedeniyle dış etkenlere açık bir konumda olduğunu ifade etti.

Şahin, tüm olumsuz koşullara rağmen tek gayelerinin, ülkeye daha fazla katma değer sağlamak olduğunu dile getirdi. Sektörün ihracat ile ilgili karşılaştığı sorunların çözümü adına bu tarz eğitimlerin sıkça yapılması ve sektör temsilcilerinin problemlerle boğuşmak yerine daha fazla pazar arayışında olmalarının zeminini hazırlayarak dünya pazarında hak ettikleri yerlerde olmalarının gayreti içinde olduklarını ifade eden Şahin, "Türk demir çelik sektörü, 15 milyar dolarlık ihracat hacmi ile Türkiye'nin ihracatının yüzde 10'unu tek başına yapıyor. Sektör, ülkenin kalkınmasında olmazsa olmaz sektörlerin başında geliyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim