Yalova'da vatandaşlar, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesinin 'esnek fiyat'kampanyasına tepki gösterdi.

Yalova'da vatandaşlar, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesinin 'esnek fiyatkampanyasına tepki gösterdi. Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, İDO önünde bir imza kampanyası düzenledi. Yalova ile İstanbul arasında en önemli ulaşım aracı olan İDO feribotlarında uygulanan anlık fiyattarifesine karşı olduklarını belirten Yalovalılar, uygulamanın kaldırılmasını istedi. 

Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lale Dondurmacı İDO'yu protesto için toplandıklarını ifade ederek bir basın açıklaması yaptı.

 

Dondurmacı, "İDO'nun aylardır Yalova hattına yönelik olumsuz tavırları, işletmenin özelleşmesiyle de devam etmektedir. Özellikle; tekelciliğin verdiği rahatlıkla haksız kazanç elde etmeye çalışan İDO, bilet fiyatlarındaki keyfi uygulamalarla vatandaşı canından bezdirmiştir. Vatandaşın cebindeki paraya göz diken ve esnek bilet fiyatı uygulaması ile haksız rekabette bulunan, feribotlarda yolculuk yapanların her birinden ayrı ücret alan İDO'nun uygulamalarını protesto ediyoruz. Bununla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, İDO'yu, Rekabet Kurulu'nu ve Başbakanlığı göreve çağırıyoruz. Bu uygulamaların devam etmesi halinde haksız rekabeti önlemek amacıyla mahkemeye gideceğimizi de bildirmek isteriz." dedi.

Editör: TE Bilişim