İDO’yla Denizde Tiyatro Keyfi Başlıyor

İstanbul'un deniz ulaşımına yaptığı yatırımların yanı sıra kentin kültür sanat yaşamına desteğini sürdüren İDO, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği tiyatro etkinliklerini bu yıl da sürdürüyor. İDO, 7 - 8 Ağustos tarihlerinde İstanbulimpro tarafından sahnelenecek “Ne Ala Temaşa” adlı doğaçlama oyunla tiyatroyu denize taşıyor.

 “Ne Ala Temaşa” adlı oyunla yolcularını Boğaz’da tiyatro keyfine davet eden İDO, Kadıköy, Beşiktaş, Eminönü ve Boğaz hattı vapurlarında 2 gün sürecek müzikli, şarkılı, öykülü buluşmada yolcularına ücretsiz bir seyir keyfi sunuyor.

6 kişilik tiyatro grubunun sahnelediği “Ne Ala Temaşa” adlı interaktif oyunda sanatçılar,  vapurun tüm kullanım alanlarını oyun mekanına dönüştürürken, aynı zamanda yolculara oyunu seçme ve sahneye dahil olma imkanı veriyor.

Farklı sanat formlarını doğaçlama alanında bir araya getirmek üzere hazırlanan deneysel çalışma niteliğindeki oyun, geçen yıl da yolcuların katılımıyla vapurlarda sahnelenmiş ve büyük beğeni toplanmıştı.

Gösterinin gün, saat ve hatları;

  • 07 Ağustos Cuma              Kadıköy- Beşiktaş Vapuru ( 14.15 – 18.15 arası)
  • 08 Ağustos Cumartesi       Boğaz Gezi Vapuru (12.00 Eminönü kalkış )


Mürettebat hakkında (oyuncular):

Koray TARHAN: 1976 yılında dünyaya gelen Tarhan, 2000 yılında Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Yüksek Lisans programına devam etti. Ankara Sanat Tiyatrosu, Çevre Çocuk Tiyatrosu, Tiyatro Ti ve Diğer Şeyler Topluluğu’nda çalışan Tarhan, 2001 yılında Türkiye' nin ilk doğaçlama tiyatrosu Mahşer - i Cümbüş' ün kuruluşunda yer aldı. Tarhan 2007 yılında İstanbulimpro’yu kurdu.

Evren DUYAL: 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Bizim Tiyatro' da çalıştıktan sonra 2008 yılına kadar Tiyatro Ti' de yönetici ve oyuncu olarak yer aldı. Çeşitli TV dizilerinde rol alan Duyal, 1996 yılından bu yana çeşitli zamanlarda Tiyatro Ti ve İstanbul Güzel Sanatlar'da oyunculuk dersleri verdi. Halen Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde öğretmenlik yapan Duyal’ın rol aldığı bazı oyunlar, Adam Adamdır, Getto, Adamın Birive Bekleme Odası .


Zeynep TARHAN: 1978 yılında İstanbul' da doğdu. 2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Devlet Tiyatroları, Tiyatro Tempo, Tiyatro Ti gibi birçok tiyatroda görev aldı. Zeynep Tarhan Mahşer-i Cümbüş grubunun kurucuları arasında yer almaktadır.
 

Burak TAMDOĞAN: 1971 yılında Ankara' da doğdu.1989 yılında ODTÜ Psikoloji Bölümü' ne giren Tamdoğan, 2002 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Barışın Dostları Tiyatrosu, AST, Akara Tiyatro Fabrikası, Tiyatro Tempo, Ankara Ekin Tiyatrosu, Devlet Tiyatroları gibi birçok tiyatroda görev aldı. Çeşitli dizi filmleri ve sinema filminde oynayan Tamdoğan’ın yazdığı ve yönettiği tiyatro oyunları, kısa filmler ve çocuk öyküleri bulunmaktadır.

Erkan UYANIKSOY: 1980' de Ankara' da doğdu. 2002'de Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Tarihi ve Teorisi Ana Bilim Dalı'ndan, 2007' de Bilkent Üniversitesi M.S. S.F. Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan ve A.Ü. Tiyatro Bölümü Çocuk Tiyatrosu Oyun - Tiyatro - Drama Yüksek Lisans Programı'ndan mezun oldu. Bu süreçte; Uyarca, Haldun Taner Kabare, Ayak Parmakları, Ferhad ile Şirin, Vişne Bahçesi, Ayaktakımı Arasında, Arzu Tramvayı, Don Juan Ya Da Geometri Aşkı, Düş Oyunu, Kıyamet Sularında, Salıncakta İki Kişi gibi oyunlarda ve Bizim Evin Halleri, Mahşer, Hatırla Sevgili gibi dizilerde oynadı.
 

Evren GÜLSEVEN: 1981 yılında doğdu.2004 yılında Çanakkale Üniversitesi Müzik öğretmenliği bölümünden mezun olan Gülseven, farklı gruplarda çalıştıktan sonra 2007 yılında İstanbulimpro’ya katıldı.

 

Editör: TE Bilişim