İDO’ya sabİt fiyatlı rakip

İDO’nun Bursalı rakibi BUDO, ilk seferini Mudanya’dan Kabataş’a yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İDO’nun dinamik fiyat politikasına karşın BUDO sabit fiyat uygulayacak” dedi. Rekabet başladı.

Bursa-İstanbul arasında deniz yolculuğu amacıyla kurulan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi ilk seferini yaptı. Bursa büyükşehir Belediyesi’nin Norveç’ten satın aldığı Hüdavendigar isimli gemi, Bursa Mudanya İskelesi’nden demir alarak İstanbul Kabataş BUDO İskelesi’ne yanaştı.

BUDO’nun ilk seferine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’yı her açıdan ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla yeni yollar açmaktan raylı sisteme kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçirdik. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine deniz taşımacılığını da başlattık” dedi.

‘Denizlere açıldık’

“Bursa-İstanbul arasında kaliteli, güvenli ve istikrarlı yolculuk için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” diyen Altepe şöyle devam etti: “İDO bu işi yıllarca güzel bir şekilde yaptı. Özelleştirmeden sonra İDO seferlerinde aksamalar oldu. Dinamik fiyat uygulamaları, tarifelerdeki değişimler ve saat başı fiyat uygulamaları insanlarımız derinden üzmüştü. Biz de bu noktada devreye girmek zorunda kaldık. Bugün artık denizlere açılıyoruz.”

İlk etapta 2 gemi çalışacak

Altepe şunları söyledi: “Burada bizim hedefimiz bu ulaşımın aksamadan yapılmasıdır. Hüdavendigar gemimizi Norveç’te bulduk. İtalya’da Nilüfer Hatun gemisini aldık. Yunanistan’dan Yıldırım Beyazıt ismini verdiğimiz gemiyi satın aldık. Dördüncü gemimiz ise Çanakkale’de çalışan Ulaştırma Bakanlığı’nın Conkbayırı gemisiydi.Bu gemiyi de kiraladık. 4 gemi işe başladık. Bunlar işe ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Şu anda 2 gemimiz çalışacak.”

Günde iki sefer yapılıyor

Bursa ve İstanbul´dan karşılıklı iki seferle yolcu taşıyacak olan BUDO, Mudanya’dan saat 07:00 ve 15:30, İstanbul Kabataş’tan saat 10:30 ve 18:30’da olmak üzere günde iki sefer yapacak.

BUDO biletleri, Burulaş’ın internet sitesi olan www.burulaş.com.tr adresinden online olarak satın alınabilecek.


Bir hafta ‘çaylar şirketten’

Bilet fiyatlarında sabit ücret uygulayacak olan BUDO’nun yetişkin için 18 TL olan bilet fiyatının öğrenciler için 14 lira olacağının altını çizen Altepe, gemiler içindeki hizmetin de kaliteden ödün vermeden ve el yakmadan yapılacağını vurguladı. Altepe, “BUDO gemilerindeki büfeleri BESA™ işletecek. Çay 50 kuruş olacak. Hatta ilk haftamızda çay bedava olacak. Buraya taşınan yolcuların Bursa’ya aktarılması aksamadan yapılacak. BUDO, turizm konusunda önemli fayda sağlayacak. İstanbul’un nefes alma yeri Bursa olsun istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim