Yeni Şafak Gazetesi’nin 6.1.2012 tarihli nüshasında “İDO’ya Şok İmtiyaz” ara başlıklı ve “TAV Bakanı” başlıklı haberi ile ilgili oalrak İDO bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada haberde yer verilen ifadelerin gerçeklerden uzak maksatlı ve yanıltıcı olduğu ve İDO'ya herhangi bir imtiyaz tanınmadığı vurgulandı.

 İDO'nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

''imtiyaz, başka hiçbir kuruma tanınmayan ve ekonomik ayrıcalıklar sağlayan uygulamalara verilen addır. Bilindiği üzere, ülkemizin ulaştırma sektöründe artan ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere, dünyanın başka ülkelerinde de uygulanan ve örnek gösterilen kombine taşımacılık modelleri son yıllarda hayata geçirilmeye başlanmıştır.

Daha önce havayolu-karayolu ve ardından da demiryolu-karayolu kombine taşımacılık modelleri başarıyla uygulanmış ve ardından da haberde sözü edilen denizyolu-karayolu modeline yönelik genelge yayınlanmıştır. Bu modellerle ülkemizin ulaşım sorunlarına başarılı çözümler getirilmiştir.

Son genelgenin sadece İDO’ya tanınan bir ayrıcalık olduğunun iddia edilmesi önemli önyargılar içeren bir yaklaşımdır. Genelgedeki kurallar ülkemizin tamamındaki deniz ulaşım faaliyetleri için geçerlidir. Kara ve deniz ulaşımı faaliyetinde bulunan firmaların işbirliklerini de sağlayacak olan bu model, daha konforlu, alternatifli, güvenli ve ekonomik seyahatler yapılmasına imkan verecektir.

Sözkonusu yanıltıcı bilgiden hareketle, İDO’nun değerinin 3 katına çıktığının iddia edilmesi yukarıda belirtilen maksatlı tutumun bir parçası olup, Sayın Ulaştırma Bakanımızla konu arasında bir bağlantı kurulmaya çalışılması da üzücüdür.''

 

Editör: TE Bilişim