Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa-Mudanya ve İstanbul-Kabataş arasında İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) alternatif olarak hayata geçirmeyi planladığı deniz seferlerini, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) şemsiyesi altında, Kurban Bayramı'na kadar başlatmayı planlıyor.
 
İstanbul-Kabataş İskelesi'nin kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesini bir süre önce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Şehirhatları A.Ş ile imzalayan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu kapsamda satın alımını gerçekleştirdiği ilk gemi, yola çıktı.
 
Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul-Bursa arası ulaşımın çok önemli olduğunu belirtti. Bursa'nın, ekonomi ve turizm açısından İstanbul'a çok daha yakın ve ulaşılabilir olması gerektiğini vurgulayan Altepe, İDO'da ''Özelleştirmeden sonra bazı sıkıntılar yaşandığını'' belirterek, şöyle konuştu:
 
''Ondan önce düzenli bir şekilde gidiyordu ve gelişmişti. Ama bu da gösterdi ki bizim Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, bu konuya düzenleyici bir kurum olarak girmemiz gerekiyor. Nasıl ekmek fabrikası kurup, tüm belediyeler ekmek üretiyorsa, aynı şekilde biz de deniz taşımacılığında da Büyükşehir Belediyesi olarak düzenleyici rol almamız gerekiyor, bunu gördük. Çünkü bu uzun yıllar böyle devam edecek, değişik sıkıntıları her an yaşayabiliriz. Onun için biz de bu sektörün içinde yer almamız gerekiyor belediye olarak. Çünkü İDO, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletildiğinde bir sıkıntı yaşamıyorduk, ama şimdi yaşamaya başladık, şimdiden sonra da böyle devam edeceğine göre yaşayabiliriz.''
Editör: TE Bilişim