İDO'nun Bostancı İskelesi Yenilendi 

İstanbul Deniz Otobüsü işletmeleri, trafik sorununa çözüm olarak en iyi alternatiflerden olan deniz ulaşımında kaliteyi yükseltmek adına bütün iskelelerini yeniliyor. Yenilenmesi tamamlanarak hizmete giren son iskele ise Bostancı Oruç Oruç Reis İskelesi.

Oruç Reis İskelesi'nin açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iskelenin yenilenmesinin İDO'ya 3milyon YTL'ye mal olduğunu belirterek, şirketin estetik olmayan iskele görüntülerine son verdiğini, bir dünya metropolü olan İstanbul'a da bunun yakıştığını söyledi.

Yenilenme çalışmaları 1 yıldır devam eden iskele, ahşap ve taş ağırlıklı olarak klasik mimari tarzında tasarlandı. İç ve dış terminal olarak 2 bölüm halinde düzenlenen iskelenin 1100 metrekarelik bölümü dış, 730 metrekarelik bölümü iç hatlar olarak projelendirildi. İskele çevresindeki, kafeteryalar, gazete bayi ve diğer satış noktaları da genel mimariyle uyumlu olarak yapıldı. Günde yaklaşık 10 bin yolcunun geçiş yapabildiği ve Marmara'nın her noktasına yolcu yönlendiren iskelenin yenilenmesi 3 milyon YTL'ye mal oldu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim