Bahar Günleri, İDO’nun Ada ve Yarımada Seferleriyle Canlanıyor

 İDO, İlkbahar Tarifesi’ni açıkladı. İDO’nun 1 Nisan 2016 Cuma günü başlayacak ve 19 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek İlkbahar Tarifesi’nde, Ada ve Yarımada seferleri öne çıkıyor.

Dış hatlarda Marmara Adası ve Avşa seferlerini başlatarak İstanbulluları ada havasına, Çınarcık ve Esenköy seferleriyle de yarımada tatiline taşıyacak olan İDO, Yenikapı-Bandırma, Bostancı- Kartal-Tuzla- Yalova gibi hatlarında da sefer sayılarını artırıyor…

Bahar günlerinin başlaması, doğanın canlanması, tatil ve seyahatlerin artmasıyla birlikte İDO da, ada ve yarımada seferlerini başlattığı, diğer seferlerini yoğunlaştırdığı ve fiyat avantajı sunduğu İlkbahar Tarifesi’ni açıkladı. İDO’nun 1 Nisan Cuma günü başlayacak ve 19 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan İlkbahar Tarifesi’nde, Çınarcık ve Esenköy’e 10 TL’den, Avşa ve Marmara Adası’na ise 37 TL’den başlayan avantajlı fiyatlar var.

Avşa ve Marmara Adası, İDO seferleriyle yeniden renklenecek

İDO, İlkbahar Tarifesi kapsamında, Marmara’nın önemli tatil ve dinlenme mekanlarından Avşa ve Marmara Adası’na deniz otobüsü seferlerini, 15 Nisan Cuma günü itibariyle başlatacak. Özellikle hafta sonu tatillerinin gözdesi olan bu iki güzel adaya, İlkbahar dönemi boyunca, Cuma günleri Bostancı-Yenikapı’dan gidiş ve Pazar günleri ise Avşa ve Marmara Adası’ndan dönüş seferleri gerçekleştirilecek. Havaların giderek ısınmasıyla yazlıkçıların daha yoğun ilgi gösterdiği bu hatta, İDO 37 TL’den başlayan avantajlı fiyatlar sunuyor.

Çınarcık ve Esenköy seferleri de başlıyor İDO, Avşa ve Marmara Adası seferleriyle birlikte, Marmara Denizi’ndeki bir diğer iç turizm merkezi olan Çınarcık ve Esenköy bölgesine yeni seferlerine de, 15 Nisan Cuma günü başlıyor. İDO bu hattında 10 TL’den başlayan fiyatlar açıklayarak, yolcularının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yazlıkçılarla birlikte özellikle hafta sonlarını İstanbul civarındaki güzel mekanlarda değerlendirmek isteyenlere hitap eden seferler, Haziran ayına kadar Cuma günleri Bostancı-Yenikapı’dan gidiş, Pazar günleri ise Esenköy ve Çınarcık’tan dönüş şeklinde gerçekleşecek.

İstanbullulara Ada keyfi İstanbul civarındaki güzel köşeleri ziyaret edenlerin yanı sıra İstanbul içinde ada ve sahil keyfi yapmak isteyenler için İDO, İlkbahar Tarifesi’yle birlikte Adalar seferlerini de başlatıyor. Yeni dönem tarifesiyle birlikte hafta sonu ve tatil günleri için Adalar seferini başlatan İDO’nun deniz otobüsleri, Kabataş ve Bostancı’dan Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’ya seferler gerçekleştirecek. Bandırma seferleri sıklaşıyor İDO’nun İlkbahar Tarifesi’nde, yeniden başlayan hatlarla birlikte, sefer sayılarının arttığı hatlar da var.

Sadece yolcu taşımacılığı gerçekleştiren deniz otobüslerinin yanı sıra, özellikle araçlarıyla uzun yola çıkanların tercih ettiği hızlı feribot seferleri de İlkbahar Tarifesi’yle birlikte sıklaşıyor. Bu kapsamda İDO’nun Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferleri ile Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri, 11 Nisan tarihinden itibaren daha da sık gerçekleşecek. Bu iki hatta haftalık toplam 30 olarak gerçekleşen seferlerin sayısı, 11 Nisan tarihinden sonra 42’ye çıkacak.

İDO’nun sefer yoğunluğunu arttıran bir diğer hattı ise Bostancı-Kartal-Tuzla-Yalova hattı olacak ve 11 Nisan tarihinden itibaren Kartal-Tuzla-Yalova bağlantısı artacak. İDO, Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova, Yenikapı-Bursa, Kadıköy-Yenikapı-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Bursa gibi büyük rağbet gören dış hatlarında da İlkbahar Tarifesi’nde avantajlı fiyatlar sunmaya devam ediyor.

Eskihisar – Topçular’da gece kuşu ve flexi kampanyaları sürüyor İDO’nun en çok yolcu ağırladığı ve Marmara’nın iki yakası arasında adeta köprü oluşturduğu Eksihisar-Topçular araba vapuru hattında da, yılbaşında başlayan Kış Kampanyası sona ererken, büyük ilgi gören flexi ve gece kuşu kampanyaları devam ediyor. Üstelik flexi kampanyasında fiyatlar, 2015 yılındaki fiyatlardan daha da düşük.

Bu kampanya ile otomobil sahipleri 100 TL’lik gidiş-dönüş fiyat fırsatından faydalanabiliyor. Gece kuşu kampanyasında ise Eskihisar yönünden gece 02:00 – 06:00 saatleri arasında otomobille seyahat edenlere, 40 TL’lik indirimli fiyat avantajı sunuluyor.

Benzer indirimler, kamyon, otobüs, motosiklet ve diğer araç türleri için de devam ediyor. İDO’nun İlkbahar Tarifesi, tüm hatları ve seferleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye www.ido.com.tr adresinden ulaşmak mümkün.
Editör: TE Bilişim