İDO'dan İade Bilete %20 Kesinti!

Begüm Tolga adlı yolcu, İDO'dan yanlışlıkla aldığı bileti hemen iade etmesine rağmen %20 kesinti yapıldığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Begüm Tolga adlı yolcu; DenizHaber.Com'a ilettiği şikayet mektubunda; İzmir'den İstanbul'a gitmek için 11 Ağustos günü online bilet satın alma işlemi yapmak istediğini; ancak Bandırma-Yenikapı yönüne bilet alması gerekirken sehven Yenikapı-Bandırma yönünde bilet satın aldığını söylüyor.

Durumu hemen farkederek  İDO Tüketici hattına bildirdiğini söyleyen Begüm Tolga; daha sonra hesaplarını kontrol ettiğini ve 160 TL ödediği biletin 138 TL sinin geri iade edildiğini; 22 TL kesinti yapıldığını söyleyerek 'Bu haksız kazançtır' diyor. 

İşte Begüm Tolga'nın anlattıkları: 

'Izmir`den Istanbul`a donmek uzere 21 agustos icin almak istedigim bileti yanlislikla Bandirma-Yenikapi olarak belirtecegime Yenikapi-Bandirma olarak iletmisim.
Sorunu anlayinca hemen iptal etmek uzere, AYNI GUN ICERISINDE (hatta 1-2 saat icerisinde) IDO tuketici hatti 444 4 436 numarali hat uzerinden biletin acil iptalini istedim.
Halihazirda 168 TL olan bileti hemen degistirmek icin aradim fakat degisiklik yapilamadigi icin ancak iptalini gerceklestirebiliriz diye ilettiler.
Bugun hesaplarimi kontrol ettigimde: malesef sadece 138 TLsi iade edildigini gordum. Bu demek oluyor ki neredeyse %20si kesildi.
Bu cok ciddi bir kesintidir ve kesinlikle telefonda 5 dakikada yapilmis bir satin alma icin ( iptal edersiniz kesinti olacak bilgisi KESINLIKLE verilmemistir) bu sekilde emrivaki bir kesinti yapilmis olmasini dogru ve etik bulmuyorum.
Son anda yapilan rezervasyon iptallerinde ancak yasanabilir durum iken: 11 agustos yani seferden 10 gun once yapilmis satin alma ve hemen akabinde iptal islemi icin CEZA bedeli alinmasini kesinlikle yanlis ve hukuka aykiri buluyorum. (Resmen haksiz kazanc!) '

 

 

Editör: TE Bilişim