İDO'DAN GÖRME ENGELLİLERİNE TARİFE

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Þ, 3 Aralık “Dünya Özürlüler Günü” nedeniyle görme engelli yolcularına ayrıcalıklı bir hizmet sunmaya başlıyor. İDO, görme engelli vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını en rahat şekilde karşılayabilmeleri, kendi kendine yeterlilik ve işlevsellik konuları kapsamında daha yüksek bir standart yakalayabilmek için Braille alfabesi ile yazılmış özel tarife basımı gerçekleştirdi. 
     
TÜRKİYE’DE BİR İLK
     
Görme engelliler için özel tarife uygulaması, İDO’nun engellilerin ulaşım alanındaki tüm gereksinimlerine cevap verme amacıyla başladığı revizyonların ilk aşamasını oluşturuyor. İDO görme engelli yolcuların deniz ulaşımından daha rahat faydalanabilmeleri amacıyla Türkiye’de bu alanda bir ilke imza atıyor. Görme engelli yolcuların toplumsal hayatın içinde daha özgür hareket edebilmelerini amaçlayan bu uygulamanın, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü ile daha da anlam kazanması ve engelli yolcuların sosyal yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmaya katkı sağlaması hedefleniyor.
     
”Bilgiye Ulaşmamızı Kolaylaştıracak”
     
İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Merkezinde Genel Müdür Dr.Ahmet Paksoy tarafından görme engelliler için özel olarak hazırlanmış kabartma tarife İstanbul Ak Parti milletvekili Lokman Ayva’ya takdim edildi. Tarife ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede milletvekili Ayva “İDO’nun hazırladığı bu özel tarife ile görme engelli vatandaşlarımız, deniz ulaşımı konusunda sağlıklı bilgiye daha kolay ulaşacak” dedi. Ayva sözlerinin devamında dünyanın en meşhur metrosu olan Londra Metrosunda bile engellilerin ulaşımdan yararlanamadığını vurgulayarak, engellilerin hayatın içinde kendilerini daha fazla hissetmeleri için böyle hizmetlerin artarak devam etmesini diledi. Ayva bu özel hizmetten ötürü İDO Genel Müdürü Dr.Ahmet Paksoy’a teşekkür etti.

(İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Görme Engelliler için hazırlanan tarifeyi, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'ya tanıtımını yapıyor.)
     
İDO Genel Müdürü Dr.Ahmet Paksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırmak için başlatılan projenin ilk adımı olan görme engellilere özel Braille alfabesi ile yazılmış tarife basımı ile ülkemizde engellilerin yaşam alanlarının kısıtlılığı konusunda bir çok kurum ve kuruluşa örnek olmayı hedeflediklerini” söyledi. Paksoy, böyle bir hizmeti sağlamaktan ötürü onur duyduklarının altını çizdi. Avrupa Birliği uyum sürecinde sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini belirterek, deniz ulaşımıyla ilgili yenileme çalışmalarının tüm süreçlerinde – yeni gemi alımı, iskele yenilemeleri vb.- engelli vatandaşları düşünerek hareket ettiklerini sözlerine ekledi.
     
İstanbul'un deniz ulaşımına büyük katkı sağlayan İDO’nun, hizmet kalitesini arttırmak ve koşulsuz müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için gerçekleştirdiği tüm yeniliklerin, yolcularının hayatını kolaylaştıracak şekilde gelişerek devam etmesi hedefleniyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim