İDO'dan erken al ucuz öde kampanyası 

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, bu yıl “erken al ucuz öde” ve “yolcunun check-in işlemlerini önceden yaparak bavullarını vermesini, inerken de iskelede bant üzerinden almasını” sağlayacak 2 yeni uygulamayı hizmete sokacaklarını bildirdi.

Paksoy, İDO'nun belli günlerde çok yoğun yolcu talebine karşılık, belli günlerde bu talebin düştüğünü, talep düşen günlerde daha fazla yolcu ve araç taşımak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Bu kapsamda bir proje grubunun hava yollarında olduğu gibi “erken al ucuz öde” olarak bilinen, talebe uygun olarak zamansal değişen dinamik fiyatlandırma yazılımı yaptıklarını belirten Paksoy, sisteme ilişkin şu bilgiyi verdi:

“İDO, belli günlerde ciddi yoğunluk yaşıyor. Buna karşın belli günlerde de yolculuk talebi çok düşüyor. Düşen noktada talebi doldurabilmek, daha fazla yolcu ve araç taşıyabilmek amacıyla hava yollarında olduğu gibi yolculara cazip fiyatlar sunacağız. Mümkün olduğu kadar yolculuk talebini dağıtmak istiyoruz. Bu amaçla proje grubu yazılımı tamamladı. Fiziksel belli değişikliklerin yapılması, hat uzmanlarının yetiştirilmesi ve projenin pilot uygulaması gerekiyor. Çok basit bir sistem değil. Ancak sistemi bu yıl içinde uygulamaya koymayı hedefliyoruz.”

Paksoy, “Ayrıca, hava yollarında olduğu gibi insanlara keyifli yolculuk sunmak için yolcunun check-in işlemlerini önceden yaparak bavullarını vermesini, inerken de iskelede bant üzerinden almasını sağlayacağız. Böylece bu uygulamayı deniz ulaşımında da hayata geçireceğiz” dedi.

Bu çalışma kapsamında yazılım ve komple bilet satış sistemini yenilediklerini ifade eden Paksoy, “İDO, her 2 uygulamaya bu yıl içinde geçmiş olacak” diye konuştu.(aa)

 

Editör: TE Bilişim