İDO, 2 Kasım - 31 Aralık tarihleri arasında Rahmi Koç Müzesinde Leonardo Da Vinci'nin eserlerinin sergileneceği 'Leonardo: Evrensel Deha' isimli uluslararası nitelikteki en büyük ve ilk interaktif etkinliğe sponsor olarak bazı günlerde yolcularına sergi için bedava bilet dağıtacak.

2 Kasım - 31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergi ile Da Vinci'nin kendi çağında tahta, ip ve tutkal kullanarak dizayn ettiği, günümüzde ileri teknoloji ile üretilen modern makinelerin ilk örnekleri zamanımıza taşınacak. Sergi de ayrıca Da Vinci'ye ait çizimler ve notlar gösterilerek, sanatçının hayatı, çok yönlü çalışmaları üzerine kısa belgeseller izleyiciye sunulacak. Sergi 5 ayrı bölümden oluşuyor.

'Leonardo: Evrensel Deha' sergisine sponsor olarak destek veren İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskelelerde, vapurlarda ve  ido.com.tr web sayfasından yapacağı tanıtımlarla serginin geniş kitlelerle buluşmasını sağlayacak. İDO, ayrıca serginin düzenleneceği Kasım ve Aralık ayları boyunca belli günlerde yolcularına ücretsiz dağıtacağı biletlerle İstanbulluların etkinliğe olan ilgisini arttırmayı hedefliyor.

2006 yılı içerisinde İDO'dan deniz yolunu kullanan araçlı ve araçsız yolcular, en fazla alış-veriş yapan ve mil biriktiren Sea&Miles kredi kartı sahipleri 'Leonardo: Evrensel Deha' sergisini ücretsiz ziyaret edebilecek.

Serginin en önemli tarafı ise giriş anından çıkışına dek, ziyaretçilerin tören havası içinde Da Vinci ve düşüncesinin ufuklarında gezinmeleri olacak. Ziyaretçiler bazı makinelere dokunabilecek, harekete geçirebilecek ve eğlenceyi yaşayabilecekler. Teknoloji devriminden çok önce Leonardo Da Vinci tarafından icat edilen robot, serginin en etkileyici malzemesi olarak yerini alacak. 2 Kasımda kapılarını aralayan sergi Aralık ayı sonuna kadar ziyaretçilerine açık olacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim