“Tatil İDO’ yla Başlar”

İDO Yaz Tarifesi’ne geçiyor

İDO, 15 Haziran itibariyle “2009 Yaz Tarifesi”ne geçiyor. Yaz mevsiminin yoğunluğu, Ramazan ayı ve okulların açılış ile kapanış tarihleri dikkate alınarak düzenlenen seferler, 15 Haziran –23 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak.


“Tatil İDO ile başlar” sloganıyla 2009 yazında, keyifli, konforlu ve güvenli yolculuk sunmayı hedefleyen İDO, 15 Haziran’da yaz tarifesine geçiyor.

Okulların açılış-kapanış tarihleri, Ramazan ayı ve yaz mevsimiyle artan yolcu talebi  dikkate alınarak düzenlenen “2009 Yaz Tarifesi”nde,  iç hatlardaki deniz otobüsü, feribot ve vapur seferleri artırılırken, dış hatlarda yer alan Marmara’nın sayfiye bölgelerine dönük ek seferlerle,  yolculara alternatif ulaşım imkanları sunuluyor.

Yeni tarifeyle, yaz döneminde yoğunlaşan Pendik-Yalova, Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma hatlarında deniz otobüsü ve hızlı feribot sefer sayıları, özellikle yoğunluğun en üst seviyede olduğu 15 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında karşılıklı  hatlarda 450 sefere çıkarılıyor.

Yaz tarifesi öncesinde yolcu talebine bağlı gerçekleşen ek seferler ile güçlendirilen Bostancı – Yenikapı / Marmara – Avşa hattındaki seferler ile düzenli tarife kapsamına alınıyor. Yaz tarifesiyle, Bostancı-Yenikapı seferleri Cumartesi ve Pazar günleri 11.15’te, Avşa- Marmara seferleri Cumartesi 08.00’de, Avşa – Marmara / Bostancı – Yenikapı seferleri ise Pazar günleri saat 17.30’da düzenli olarak yapılacak.

Ayrıca 1 Temmuz - 31 Ağustos tarihlerinde Marmara Adası ve Avşa’ ya yapılan deniz otobüsü seferleri (Cuma gidiş 6 ve pazar günleri 6 sefer geliş olmak üzere) arttırılacak.

Yolcularından gelen talepleri Boğaz Hattı seferlerinde de dikkate alan İDO, Beşiktaş hattı üzerinden yapılan Çengelköy, Beylerbeyi, Kuzguncuk güzergahını kapsayan mevcut boğaz motor/vapur seferlerinde, Kabataş İskelesi’ne de uğrayacak.

İDO 2009 Yaz Tarifesi’ nde Yeni Kadıköy iskelesinden yapılan Eminönü ve Karaköy seferleri de sıklaştırılarak, 11.00 ile 17.00 saatleri arasında 10'ar dakika aralıklarla gerçekleştirelecek.

Her yaz döneminde olduğu gibi 2009 Yaz Tarifesi’nde de Sarıyer-Rumeli Kavağı -Anadolu Kavağı seferlerinin güzergâhını, tatil beldesi Poyraz'a kadar uzatılırken Kartal-Yalova ve Bostancı-Yalova hattındaki deniz otobüsü sefer saatlerinde yolcu talebine bağlı olarak arttırılacak.

İDO Şehir Hatlarının tümünde gerçekleştirdiği toplam vapur seferlerinin %30’unu Adalar hattında 197 sefer olarak gerçekleştirecek. Pazar günleri ek seferlerle 250’nin üzerinde olacak.
Adalar hattı için filosunda bulunan vapurların %35’ini, personelinin %40’ı bu hatta hizmet verecek.


Hızlı ve kolay bilet almanın yolu; www.ido.com.tr
Yolcular yeni yaz tarifesini iskelelerdeki gişelerin yanı sıra www.ido.com.tr adresinden de öğrenebilecek.

Hızlı, konforlu ve güvenli yolculuklar sunan İDO, yolcularına teknolojinin avantajlardan yararlanmaları ve rezervasyon ve satın alma işlemlerini internet üzerinden yapmaları çağrısında bulunuyor. 2008’de bilet işlemlerinin yüzde 40’ını interaktif (internet, call center) gerçekleştiren İDO, bu yıl da yolcularına terminalde zaman kaybetmeden işlemlerini yapabilecekleri gelişmiş bir teknik altyapı sunuyor. Web üzerinden satın alınan biletler, terminallerde bulunan İDOMATİK’ler sayesinde gişede bekleme yapılmadan basılabiliyor.

Editör: TE Bilişim