İDO'ya Kalite Ödülü

Bu yıl 18.'si  düzenlenen Ulusal Kalite Kongresi'nde Ulusal Kalite Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. "Sürdürülebilir Topluma Dönüşüm" temasının üzerinde durulduğu kongrenin son gününde düzenlenen ödül töreninde büyük işletmeler kategorilerinde ulusal kalite ödülüne Borusan Lojistik ve İDO layık görüldü.

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ve TÜSİAD tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen ulusal kalite ödülleri sahiplerini buldu. Mükemmellikte Süreklilik Ödülü'nü Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Büyük İşletmeler Kategorilerinde “Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü "Borusan Lojistik" ve Ulusal Kalite Başarı Ödülünü ise İDO kazandı.

Kalite alanında Türkiye’nin en büyük ve itibarlı kalite etkinliği olduğunu belirten Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, "Kalite Ödülleri, kurum, kuruluş ve işletmelerin yönetsel yeterlilikleri ile ürün ve hizmetlerini sunmada ulaştıkları kalite ve mükemmellik düzeyini ölçen, kalite kültürünün bir yaşam biçimi olarak yaygınlaşmasına önemli katkı sağlayan, mükemmelliği özendiren ve ödüllendiren süreçlerdir. Ülkemizde kalite kültürünün artması ve toplam kalite yönetim felsefesinin yaygınlaştırılmasında ulusal kalite ödülleri önemli rol oynamıştır” dedi.

Büyük işletmeler kategorisinde 2 kuruluşun ‘Ulusal Kalite Ödülü’ için başvurduğunu söyleyen Durman, EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda her iki kuruluşun da finalist olma başarısı gösterdiğini vurguladı.

Paksoy: Kalite yolculuğu bitmeyen bir süreçtir

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ödül gecesinde Ulusal Başarı Ödülü’nü İDO adına Genel Müdür Ahmet Paksoy aldı. 2006 yılında katıldıkları Ulusal Kalite Hareketi ile bu yolculuğu resmileştirdiklerini belirten İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, verdikleri destekten dolayı başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, yönetim kuruluna ve bu yorucu süreçte gece günden demeden özverili çalışmalarından dolayı İDO personeline teşekkür etti.

Kalite yolculuğunun bitmeyen bir süreç olduğunu hatırlatarak kamu kurumlarında kalite çalışmaları yapmanın zorluğuna da değinen Paksoy, İDO’nun taşıdığı yolcu ve araç sayısı ve sunduğu hizmet kalitesiyle bir dünya lideri olduğunu ifade etti.

Mükemmellik modeli esas alınarak yapılan masa başı ve saha ziyaretleri değerlendirme sonuçlarına göre Borusan Lojistik ve İDO iki büyük ödülü kazanırken, bu yıl 11 kurum ve kuruluş mükemmellikte kararlılık, 17 kurum ve kuruluş mükemmellikte yetkinlik belgesi almaya hak kazandı. Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de “Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü” aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta Mükemmellikte Yetkinlik belgesi alan kurumlar arasında yer aldı.

 

Editör: TE Bilişim