İDO reklamlarına uluslararası başarı ödülü!

Yaratıcı ve ilgi çekici reklam kampanyalarıyla da farklılaşan İDO, Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde (International Design Awards - IDA), “2008 Başarı Ödülü”nü aldı.  52 ayrı ülkeden farklı reklam kampanyalarının değerlendirildiği yarışmada İDO, “Yolcu Profili” ve “Şirket Profili” reklam kampanyaları ile ödülün sahibi oldu. Dereceye giren tüm kampanyalar, “2008 International Design Awards” kitabıyla, 100.000 tasarım profesyoneline ulaşıyor ve bir yıl boyunca İDA’nın resmi web sitesinde yayınlanıyor.

Dünyanın en akıllı çözümlerini üreten yaratıcı reklam kampanyalarını seçen Uluslararası Tasarım Ödülleri (International Design Awards - IDA),  İDO’nun Zeynep Taşçı imzalı “Yolcu Profili” ve “Şirket  Profili” reklam kampanyalarını başarı ödülüne layık gördü. 

IDA 2008‘e katılan reklam kampanyaları,  aralarında Dwell.com'un kurucusu ve baş editörü Michael Connel, Rhode Island Üniversitesi Tasarım Bölüm Başkanı Prof. John Dunnigan, A+R Design Eş Başkanı Andy Griffith, Elle, Harper's Bazaar gibi dergilerin Baş Editörlüğünü yapan Rose Apodeca ve İtalyan Moda Tasarımcısı Federico Rocca'nın da bulunduğu 50 kişilik ünlü ve seçkin bir jüri heyeti tarafından değerlendirildi.

İDO’nun ödül alan ilk reklam kampanyası, “ Yolcu Profili”, “İDO ile Etkileşim Daha Hızlı” ve “Rakamlarla İDO” başlıkları eşliğinde ilgi çekici fotoğraflar ve kısa, çarpıcı mesajları içeriyor. “Şirket Profili” kampanyasında yer alan İDO’nun büyüklüğünü ve gelişimini anlatan tanıtımlar, farklı tekniklerle çekilen iskele ve gemi fotoğraflarıyla dikkat çekiyor.

IDA’dan ödül alan çalışmalar, Amerika’daki tüm müze kitapçılarına dağıtılacak “2008 International Design Awards” sanat kitabında yer alıyor ve dünya çapında 100 bin tasarım profesyoneli ile potansiyel müşteriye ulaşıyor. IDA’nın web sitesinde de bir yıl boyunca sergilenecek kampanyaları böylece tasarım dünyasından binlerce ilgili ve meraklıları da görmüş oluyor.

İDA 2008 Nedir?

International Design Awards (IDA) geleneksel olarak  her yıl, yılın en iyi mimari tasarımları, en iyi iç tasarımları, en iyi moda tasarımları, en iyi ürün tasarımları, en iyi grafik tasarımları dallarında ödüller veriyor.

Editör: TE Bilişim