İDO, Kal-Der Ulusal Kalite Ödülü finalisti

Modern yönetim sistemini kurum kültürüne dönüştürme hedefiyle çalışmalarını sürdüren İBB iştiraklerinden İDO, Kal-Der Kalite Ödülü “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde finale kaldı.

İstanbul trafiğine alternatif ulaşım yolları oluşturmak, “hatasız, hızlı ve kaliteli hizmet” yaklaşımını modern yönetim ve çalışma teknikleriyle kurum kültürüne dönüştürmek amacıyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İDO Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri’nin finaline adını yazdırdı.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, finalist olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Çalışanlarımızdan başlayan, önce kuruma, daha sonra tüm paydaşlarımıza ulaşacak bir kalite anlayışının ancak Ulusal Kalite Hareketi çalışmalarıyla mümkün olabileceğine inanıyorduk. Ulusal Kalite Ödüllerinde finalist olmaktan ve uzun yıllardır sürdürdüğümüz çalışmaların sonuç verdiğini görmekten dolayı çok heyecanlıyız.  Ancak finalist olmamız bu işi tamamladık anlamına gelmeyecek. Aksine bu süreç İDO için yeni bir başlangıç olacak ve kalite alanındaki çalışmalarımızı daha azimli bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Kalitenin bitmeyen bir yolculuk olduğunu ve tüm İDO müşterilerinin de yapılan çalışmaların sonucunu fark ettiğini, sürdürülen uygulamaların kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu  belirten Paksoy, “Modelin bir yaşam biçimi, kurumsallaşma ve yönetim aracı olarak benimsenmesinin İDO’ya ve müşterilerine çok değerli katkılarda bulunacağına inanıyorum.” dedi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy kalite çalışmalarıyla ilgili olarak, yaratılan bu olumlu havanın geliştirilerek yaygınlaştırılmasını ve sektörde örnek olan bir yol gösterici rolü üstlenmek istediklerinin altını çizdi.


Kal-Der Kalite Ödülü sahibi 26 Kasım 2008 günü düzenlenecek törende açıklanacak.

İDO’nun Mükemmellik Yolculuğu

Mart 2006’da Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak “Mükemmellik Yolculuğu”na başlayan İDO, EFQM Mükemmelik Modeli’ni uygulamaya koyarak kurum içinde kalite çalışmalarını başlattı.

Kurum yapılanması ve kurum içi-dışı hizmetlerini EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde düzenleyen şirket, tüm proje, eğitim, organizasyon ve hizmet noktalarını “kalite” hedefiyle etkin ve verimli bir sisteme dönüştürmek için iyileştirme sürecine girdi.

Haziran 2007’de Interferry (Uluslararası Feribot Taşımacıları Birliği) tarafından yolcu sayısı ve filosu ile “Dünya Birincisi” seçilen İDO, yolcu, tedarikçi, hissedar tüm paydaşlarının memnuniyet kriterlerini değerlendirerek, kalite sürecinde yürüttüğü çalışmaların seyrini de ölçümledi.

Ulusal Kalite Hareketi Proje ekibi oluşturan İDO, iyileştirme çalışmaları kapsamında 2006’de “Mükemmellikte Yetkinlik” onayı almaya hak kazandı.

İDO, 2008 Ulusal Kalite Ödülü “İşletme” kategorisinde finale kaldı.

Editör: TE Bilişim