İDO, Eskihisar - Topçular hattında taşımacılık faaliyetine başlayan Narlı Feribot A.Ş ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'dan yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce Negmar’ın (Narlı Feribot) ihalesiz ve kamuya herhangi bir bedel ödemeden Eskihisar - Tavşanlı hattını işletmesi, basına da yansıyan bir hukuk sürecinin başlamasına neden olmuştur.

Bildiğiniz üzere, İDO’nun ihale bedeli olarak 861 milyon USD peşin ödeyerek işletme hakkı almasından sonra, Narlı Feribot A.Ş hiçbir ihale olmaksızın, sadece belediyeye ait kıyı alanları ve deniz alanlarını kiralamak sureti ile İDO’nun en önemli hatlarından Eskihisar – Topçular hattında haksız rekabet oluşturacak şekilde taşımacılık faaliyetine başladı.Bunun üzerine İDO, Narlı Feribot’un ihalesiz ve giriş ücreti ödemeden Eskihisar - Tavşanlı hattı arasında Negmar adı altında taşımacılık yapmasını mahkemeye taşıdı.

İDO, hem ihalesiz işletme hakkı veren Kocaeli Belediyesi’ne, hem de Narlı Feribot’a 2013 yılında dava açtı.Dava süreçleri birbirini izledi ve her açılan davada İDO’nun haklılığı iade edilirken, en son 06.06.2017 tarihinde Bursa 3. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla da, Tavşanlı Belde Belediyesi’nin Gök Denizciliğe ait iskeleye, belediyeye ait arazi içinden kamu yolu adı altında yol açılmasına ilişkin imar plan kararlarının yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi.

İDO’nun haklılığı bu son kararda olduğu gibi mahkemelerce de onanırken, Tavşanlı Belediyesi ısrarlı bir şekilde bu konuda kesinleşmiş idare mahkemesi ve danıştay kararlarına rağmen hukuka aykırı yeni meclis kararları almaktadır. Ancak İDO’nun hukuksal yönden sürdürdüğü bu haklı savaşı devam edecektir."

Editör: TE Bilişim