İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) CEO'su Önder Sezgi, 6 Kasım'da başlayacak Kurban bayramında 3 bin sefer yapmayı hedeflediklerini açıkladı

Sezgi, İDO'nun bayram tarifesinin 4 - 9 Kasım tarihlerini kapsadığını ifade etti.İDO'dan yapılan açıklamada, "6 Kasım' da başlayacak olan Kurban bayramı nedeniyle beklenen yolcu ve araç artışı dikkate alınarak 4 Kasım - 9 Kasım tarihleri arasında Kurban bayramı tarifesi uygulanacak.

Dokuz günlük Ramazan bayramı tatili boyunca 5 bin 500 seferle taşıma rekoru kıran İDO, 5 günlük Kurban bayramı süresince düzenleyeceği tarifeyle 3 bin sefer yapmayı hedefliyor. Kurban Bayramı Tarifesi kapsamında tüm hatlardaki sefer sayıları artırılırken, yoğunluk doğrultusunda, öngörülenin üzerindeki hareketi de ek seferlerle karşılayacak." denildi.

Kurban bayramı tarifesi hakkında açıklama yapan İDO CEO'su Önder Sezgi, "Bayram süresince iç hatlarda 245, dış hatlarda 600, araba vapurlarında da 1.973 olmak üzere toplamda 2 bin 818 sefer yapacağız ve 115 bin araç taşıyacağız. Ayrıca olası yoğunluğu dikkate alarak koyacağımız ek seferlerle bu sayıyı 3 bine çıkarmayı düşünüyoruz," dedi. Eskihisar-Topçular hattında da doldur-boşalt sistemiyle yapılacak aralıksız seferleri 15 gemi ile güçlendireceklerini söyleyen Sezgi, İDO'yu kullanacak yolcuların, tatil veya memleket ziyareti amacıyla dış hatlarda yapacakları seyahatlerinde planlı oldukları taktirde ucuz bilet avantajından daha fazla faydalanacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim