İDO, Ramazan Bayramı boyunca tüm hatlarında günlük 700 bin yolcu 78 bin araç taşıdı. Uzun kuyrukların oluştuğu bekleme noktalarında tarifeli hatlara ek seferin ek seferi yapılarak takviye edildi.

Yoğunlukların üst seviyelere ulaştığı Eskihisar - Topçular arasında 12 araba vapuruyla hizmet verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bayram süresince gerçekleştirdiği ücretsiz toplu taşıma hizmeti tüm İstanbulluların büyük ilgisine neden oldu. Bayram süresince havaların iyi seyretmesi üzerine yollara dökülen birçok İstanbullunun, İETT, raylı sistemler ve şehir hatları vapurlarından ücretsiz faydalanma isteği bazı noktalarda yığılmalara sebep olurken yer yer izdiham yaşanmasına yol açtı. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki oluşan yoğunluklar nedeniyle tercih edilen vapurlar, kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyarak normal günlerde taşınan yolcu sayısının 3 katına ulaştı.

Bayram yoğunluğu dikkate alınarak arttırılan deniz otobüsü, hızlı feribot, araba vapuru seferleri ile mevcut kapasite sınırına yaklaşılarak günlük yaklaşık 700 bin yolcu taşındı. Harem - Sirkeci arasında gerçekleştirilen araba vapuru seferleri bayram boyunca her 20 dakikada bir yapılırken yoğunluğun arttığı saatlerde ek seferlere de ek takviyelerde bulunuldu.

Beş günlük bayram tatili dolayısıyla tatilcilerin yoğun olarak geçiş yaptıkları Eskihisar - Topçular hattında toplam 51 bin 866 araç geçiş yaptı. Yoğun talep yüzünden uzun kuyrukların oluştuğu Eskihisar - Topçular hattında yolcularını bekletmemek için 12 araba vapuru ile hizmet veren İDO, üç gün boyunca tarifesiz olarak seferler gerçekleştirdi. Günlük seferler her 10 dakika da bir doldur-boşalt şeklinde yapıldı.

Uzun tatil dönemlerinde yolcu akınına uğrayan diğer bir hat olan Yenikapı - Bandırma - Yenikapı arasında toplam 4 bin 500 araç, 22 bin 300 yolcu geçiş yaparken, Yalova hattında ise 8 bin 400 araç, 49 bin 500 yolcu taşındı. Pendik - Yalova - Pendik hızlı feribot hattında ise 12 bin 500 araç, yaklaşık 50 bin yolcu geçişi gerçekleştirildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim