İDO 1 Mayıs için toplam 52 ek sefer yapacak

İstanbul’un deniz ulaşımında 30 yıldır faaliyet gösteren İDO, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ulaşımın aksamaması için ek seferlerle önlem aldı. İDO, mevcut tarifeli seferlerine ilaveten 1 Mayıs nedeniyle 52 ek sefer yapacak. 30 Nisan Pazar Günü düzenlenecek Vodafone Maratonu sebebiyle ise bazı seferler iptal edilecek.

İDO, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla aldığı önlemler doğrultusunda 28 Nisan Cuma gününden itibaren ek sefer düzenlemeye başlayacak. İDO, mevcut tarifeli seferlerinin yanı sıra dış hatlarda, 27 adet hızlı feribot/ferrycat, 25 adet deniz otobüsü olmak üzere toplamda 52 ek sefer yapacak.

1 Mayıs’ın bu yıl Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle oluşan uzun haftasonu tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler için Pendik-Yalova, Yenikapı-Bandırma, Yenikapı-Bursa, Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa ve Kadıköy-Yenikapı/Armutlu TK-Armutlu seferleri karşılıklı olarak artırıldı. İDO’nun sefer saatleri için www.ido.com.tr adresinden detaylı bilgi alınabilir.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı İDO seferleri iptal edilecek

30 Nisan Pazar Günü, Yenikapı miting alanından başlayacak ve sahil şeridi boyunca Eyüp’e kadar koşulacak olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle, maraton güzergahında kalan İDO seferleri iptal edilecek. İDO’nun maratonun düzenleneceği saatlere denk gelen ve iptal edilecek olan seferleri şöyle;

İptal Edilen Hızlı Feribot Seferleri:

07:45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

09:45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

11:45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

13:45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

07:00 Yenikapı-Bandırma

Yapılacak Deniz Otobüsü Ek Seferleri:

07:46 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

09:46 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

11:46 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

13:46 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı

İptal Edilecek Araba Vapuru Seferleri:

30 Nisan Pazar günü sabah saat 06:00’dan etkinlik sonlanıncaya kadar, Harem-Sirkeci araba vapuru hattı seferleri karşılıklı iptal edilecektir.

Editör: TE Bilişim