Uluslararası Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Bay HINCHLIFFE yaptığı açıklamada Denizcilik Sektörüne fiyat fayda analizi yapılmaksızın yeni çevre koruma gereksinimlerinin getirilmemesinin gerekli olduğunu söylemiştir.
 
Düşük kükürtlü yakıt kullanımı hakkında yeni gereksinimler 2015 yılında yürürlüğe girecek olup, denizcilik sektörünü kükürt oranlarını azaltmanın mali olarak en uygun yolunu bulmaya itmiştir.
 
Gemilere uygulanacak Scrubbing teknolojisi etkili bir seçenek olup, sistem başına 1 milyon ABD dolarına mal olmaktadır. Bunun yanı sıra bir diğer seçenek ise, düşük sülfürlü dizel yakıt kullanımı olmakla beraber, söz konusu yakıtın erişilebilirliği ve maliyeti ise soru işaretlerine sebep olmaktadır.
 
Ayrıca, balast arıtma sistemleri de yüksek maliyetli bir diğer gereksinimdir ve alakalı konvansiyonun henüz yürürlüğe girmemesine rağmen armatörlere sistem başına 1 ila 5 milyon ABD doları maliyet getirmektedir.
 
Uzmanlara göre yeni çevre gereksinimleri denizcilik endüstrisine yaklaşık 500 milyar ABD dolarına mal olacaktır.
 
Yaptığı eleştirilere rağmen Bay HINCHLIFFE, denizcilik sektöründe çevre koruması alanında kat edilen yoldan memnuniyet duyduğunu da belirtmiştir.
 
(16.09.2013 tarihli Lloyd’s List Gazetesi’nde yayınlanmıştır.)
Editör: TE Bilişim