Pazartesi % 40 Ucuza Satılacaklar 

3. İcra Dairesi’nde satışa çıkan iki yük gemisi Orient Fusho ve Fortune, satılamadı. 9 aydır maaş alamayan ve gemide neredeyse mahkum kalan gemi personelinin alacaklarını tahsil için açılan satış, geminin alacaklılarını memnun etmezken, personel için hayati önem taşıyor.

Alacaklılardan birisi satılmasını isterken, diğeri istemedi

Kocaeli 3. İcra Dairesi’nde ilginç bir icra satışı vardı. Borçları yüzünden Derince Limanı’nda 9 aydır bekleyen Orient Fusho ve 7 aydır bekleyen Orient Fortune isimli Panama bayraklı iki gemi personelin aylardır maaş alamaması üzerine adliyelik oldu. İki gemide işçilerin alacakları yüzünden satışa çıkarıldı. Çinli Thrail isimli firmaya ait olan iki geminin teminatının yüksek olması nedeniyle alıcı çıkmadı. Satışa İzmir’den Kursan, Şimşekler ve Avşar isimli üç gemi söküm firması, Fusho’dan 3.2 milyon avro alacaklı ATB Cazzoni isimli İtalyan firmanın avukatı, her iki gemiden de alacağı 3.2 milyon doları bulunan Tezcan Galvaniz’ in avukatı ile alacaklı personelin avukatları Zeynep Özkan Özeren ile Ömer Kömüç katıldı.

Çinli işçiler 9 aydan buyana gemide mağdur

1978 Japon yapımı 23 bin 15 ton ağırlığındaki 2 milyon 400 bin TL değerindeki Panama bayraklı dökme yük gemisi Orient Fortune ve 1970 japon yapımı 3 milyon 200 bin TL değerindeki Orient Fusho’ya teklif gelmediği için satışı yapılamadı. Satış pazartesi günü saat 14.00’te yapılmak üzere ikinci tura bırakıldı. Pazartesi günü yapılacak satışta gemilerin değeri % 40 oranında düşecek. Firmaların pazartesi günü gemiyi almak için birbiriyle yarışması bekleniyor. Alacaklı İtalyan firmanın avukatı alacaklarını karşılamadığı için geminin satışının yapılmasını istemediklerini belirtti. Gemi personelin mağduriyetinin giderilmesi için satışın gerçekleşeceğini belirten personel avukatları ise “Alacaklı firmalar tedbir koydurduğu için gemi çalışmıyor. Çalışanlar dokuz aydır maaş alamıyor. Bir felakete sebep olmak üzereler. Satılırsa para çıkar. Gereken oranda başta personel olmak üzere para alacaklılara ödenir” dedi.
 

Editör: TE Bilişim