SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Somali'de geçtiğimiz günlerde polis baskını ile kurtarılan ICEBERG 1 adlı geminin 22 kişilik mürettebatı arasında 2. Kaptanın bulunmadığı ve talihsiz denizcinin kayıp olduğu bildirildi.

 2. Kaptan Dhiraj Tiwari'nin ylül ayında korsanlar tarafından gemiden alındığı ve kendisinden o günden bu yana haber alınamadığı öğrenildi. Tiwari'nin hayatından endişe ediliyor. 

Kurtarılan denizciler, Tiwari'nin korsanların hışmına uğradığını çünkü mürettebatı ve özellikle de alt sınıftaki gemiadamlarını korsanlara karşı savunduğunu söylediler. Denizciler, korsanların en çom Tiwari'yi dövdüklerini ve işkence ettiklerini belirtti. 

Kurtulan denizcilerden biri; 'En çok o dövüldü.  8 Eylülden sonra onu hiç görmedim. Korsanlar nerede olduğunu bilmedikleri söylüyordu.' dedi.

Puntland Denizcilik Polis Gücü sekiz Yemenl, beş Hintli, dört Ghanaiı, iki Sudanlı, bir Filipinli iki Pakistanlıdan oluşan ve 29 Mart 2010 tarihinden bu yana esir tutulan gemiadamlarını kurtarmak için Somalili korsanlara karşı bir saldırı başlatmıştı.

Puntland güçleri  Puntland hükümetin onayı ile gemyii kuşatarak 10 aralıkta operasyon başlattı.

Opersyonde 22 denizci kurtarılırken 3 korsan öldürüldü.

Aşağıdaki videoda talhsiz denizcinin geçtiğimiz yıl televizyondan yaptığı imdat çağrısı yer alıyor.

Editör: TE Bilişim