İstanbul Sanayi Odası Tarafından  "Sürdürülebilir Çevre  Uygulamaları"  dalında birincilik ödülünü İÇDAŞ kazandı. İÇDAŞ Çanakkale entegre demir çelik enerji ve gemi inşa tesislerinde uyguladığı "Sürdürülebilir Su Yönetimi uygulaması" ile  Büyük ödülle onurlandırıldı.

8 Aralık Perşembe Günüİstanbul İSOV Mesleği Eğitim Kompleksinde yapılan Ödül Törenine ilgi büyüktü.İÇDAŞ çalışanlarının coşkulu alkışları arasında Ödülü Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'la birlikte alan İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin ödül hakkındaki düşünceleri belirten birer konuşma yaptılar.

İÇDAŞ Genel Müdürü Bülent Engin, konuşmasında "Bugün Avrupa Birliği Çevre Mevzuatları, Avrupa’da bile uygulanmadan ülkemizde uygulamaya konmaktadır. Biz Çevre Mevzuatını; sürdürülebilir üretimin ve geleceğimizin teminatı olarak değerlendirmekte, Ülkemize olan sevgimizin gereği olarak içtenlikle yerine getirmekte ve çevresel uygulamalarımızı bu sevgiyle gerçekleştirmekteyiz. Bu nedenle biz bu Ödülü; ülkemize olan sevgimizin ödülü olarak görmekteyiz. Bu sevgiyi ödüllendirdiğiniz için sizlere İÇDAŞ çalışanları adına teşekkür ediyorum." dedi.

Son günlerde bazı Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan ekonomik krizlerden çıkarılması gereken  önemli dersler var diyen Bülent Engin; konuşmasına şöyle devam etti:

"Sanayisi olmayan, turizm gelirlerine dayalı bir ekonomi modelindeki Yunanistan iflas etti. İtalya 20 yıldır; Yunanistan benzeri ekonomik yapıdaki güney İtalya’dan dolayı sancılar yaşamakta. Bu sancılar Avrupa’nın,  Birliğini bile tehdit eden  etkiler yaratmakta. Bugün sanayi ve ekonomisini geliştiren  ülkeler  bu sayede;  kültür, sanat ve yaşam kalitesinde de gelişmişliğe sahip olabilmişlerdir. Gelişen ülkeler daima  yatırım yapan, sanayi ve üretimini geliştiren ülkelerdir."

"Türkiye bugün dünyada büyüme rakamları ile öne çıkıyorsa, basamak basamak yükseliyorsa,  bunun sebebi; üretim, üretim ve gene üretimdir. Biz ekmek gibi, su gibi,  sanayi ve üretimi de kutsal biliyoruz." diyen İÇDAŞ Genel Müdürü; "2008 yılında dünya krizle sarsılırken,  ülkemizin geleceğine inancımızı kaybetmedik. Rekabet gücünü kaybeden 2 milyon tonluk çelik tesisimizi iptal edip yerine aynı kapasitede yepyeni bir çelik tesisini devreye aldık. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Yatırımlarımızla 2008 ve 2009 yıllarında 2 milyon ton kapasiteli demir çelik tesisini ve 270 MW elektrik üretim tesislerini üretime kazandırdık.  Aynı zamanda 1200 MW lık, enerji üretim yatırımına duraklamadan  devam ettik." şeklinde görüş belirtti.

Bülent Engin; sözlerini şöyle tamamladı: "2012 yılında ise 2 milyon ton kapasiteli demir çelik yatırımımızı, 600 MW kapasiteli enerji santralimizi ve 60 MW rüzgar tribünlerimizi,  ülke ekonomisine kazandıracağız. Krizde frene basan gemi inşa sanayimizi de  önümüzdeki yıl 55.000 ton gros tonluk gemi yapımına  başlayarak yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Önümüz yıl içinde  600 MW’lık enerji yatırımımıza devam ederken,  üretim entegrasyonumuzu güçlendirecek olan Klinger yatırımına da 2012 yılında başlayarak, uluslar arası ekonomik yarışta ülkemizin küresel rekabet gücüne  katkımızı arttırmayı arzuluyoruz."

Editör: TE Bilişim