İç hat seferlerinde sorun yok 

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş Genel Müdürü Ahmet Paksoy, kentte etkili olan lodos nedeniyle İstanbul'da dış hatlardaki feribot, arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinin tamamının yapılamadığını bildirdi.

Paksoy, Karaköy Vapur İskelesi'nin gece saatlerinde şiddetli lodos nedeniyle batmasının ardından, İDO Genel Müdürlüğünde oluşturulan kriz merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Batan iskeleden yapılan seferler, bir süre Karaköy, Kabataş ve Eminönü'ndeki diğer iskelelerden gerçekleştirilecek” diyen Paksoy, Kadıköy'den gelen İDO yolcularının bu sabahtan itibaren Karaköy'deki Tur-Yol'a ait motor iskelesini kullanabileceklerini kaydetti.

Paksoy, iskelenin batması nedeniyle Kabataş-Kadıköy hattına da ek seferler koyduklarını ifade ederek, bu hattaki seferlerin saat 21.30'a kadar süreceğini belirtti.

Ahmet Paksoy, Ocak 2009'da hizmete girmesi planlanan ve halen inşaatı süren Eminönü'ndeki iskelenin de 24 saat içinde Kadıköy'den gelip giden vapurların kullanımına açılacağını, bu iskeleden yapılan seferlerin saat 23.00'e kadar süreceğini dile getirerek, “Böylece Eminönü'nde, Kadıköy vapurlarına hizmet verecek iskele sayısı ikiye çıkacak” dedi.

Paksoy, batan Karaköy İskelesi'nin durumunun ise yapılacak teknik değerlendirmenin ardından netleşeceğini söyledi.

Kentte etkili olan şiddetli lodosun deniz ulaşımını da aksattığına dikkati çeken Ahmet Paksoy, Adalar hattı hariç iç hatlardaki vapur seferlerinde bir aksama yaşanmadığını, dış hatlardaki feribot, arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinin tamamının yapılamadığını bildirdi.(aa)

 

Editör: TE Bilişim