İBB Beykoz için iki gemi kiralıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için hizmete açılan İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı için 2 gemi kiralıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için 21 Mart 2017'de hizmete açılan İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı için 2 gemi kiralayacak. İstanbul Şehir Hatları A.Ş., İstinye-Beykoz Çubuklu arabalı vapur hattı için gemi kiralama ihalesi açtı.

'Aşiyan' ve 'Erguvan' adlı arabalı vapurlarla hatta seferleri sürdüren Şehit Hatları, 2 adet gemi kiralanması için 19 Ocak 2018'de ihale yapacak. Gemi kiralama işi için geçen yıl açılan ihale ise ihale dökümanındaki hatalar nedeniyle ekim ayına iptal edilmişti.

7 yıl için kiralanıyor

İhale şartnamesine göre 7 yıl çalıştırmak üzere kiralanacak olan 2 geminin tekne boyu 67-75 metre olacak. Gemilerin yaz yolcu kapasitesi en az 320, kış yolcu kapasitesi 180 kişiden oluşacak. Şartnamede gemilerin teknik özelliklerine ilişkin detaylara da yer verildi. Günlük 14 saat çalışma esasına göre sefer yapacak olan gemiler, yoğun zamanlarda ise ek seferler ve doldur boşalt sistemiyle de çalışabilecek. İstinye-Çubuklu hattında yayalar İstanbulkart kullanabiliyor. Ayrıca vapurlarda motosikletler 3, otomobillerde 7, kamyonet ve minibüsler 10, midibüs ise 15 TL geçiş ücreti ödüyor.

Editör: TE Bilişim