İBB: Adalar-Beşiktaş hattı ile ilgili bir çalışma bulunmamakta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bilgi edinme yasası çerçevesinde kendisine sorulan 'Adalr- Beşiktaş hattı yeniden açılacak mı?' sorusuna, “Planlama kapsamında belirtilen hatla ilgili çalışmamızın bulunmadığını bilgilerinize sunarız” diyerek yanıt verdi.

Beşiktaş - Adalar hattı 1 Ocak 2018’den itibaren kaldırılmıştı. Hattın kaldırılması Adalar Savunması tarafından protesto edilmiş, Büyükada İskelesi önünde açıklama yapan Adalar Savunması’ndan Zekiye Kürkçüoğlu kendilerine “yalan yanlış istatistiklerle bu seferlerin ‘zarar ettiği’, ‘yeterli yolcu sayısına’ ulaşılamadığı” söylendiğini belirtmişti.

CHP’li İBB meclis üyesi Kevork Hılkati, 10 Ocak tarihinde İBB Meclisi’ne verdiği soru önergesine verilen yanıtta seferin tekrardan başlatılacağının kendisine bildirildiğini belirterek, “Kâr etmiyor diye bunun engellenmesi Adalar halkına yapılan çok büyük bir haksızlıktı, son derece yanlıştı. Ulaşım hakkımız elimizden alınmıştı. Biz bunu bir önerge hâline getirdik. Dört senedir İBB Meclisi üyesiyim. İlk defa anında cevap buldu ve kabul edildi. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Zannediyorum ki pazartesi günü itibarıyla başlayacak. Bunun sözünü mecliste kendileri de verdiler. Eski Kış tarifesi uygulanacak. Ama geri gelmesi de büyük başarı” demişti. Ancak Hıltaki’nin açıklamasına rağmen Adalar-Beşiktaş seferi 26 Ocak 2018’de açıklanan yeni tarifede yer almamıştı.

Ne kadar zarar edildiği açıklanmadı

İBB, Şehir Hatları’nın elindeki hatların hangilerinin ne oranda kâr veya zarar ettiğine yönelik soruyu ise yanıtsız bıraktı. Şehir Hatları’nın son 10 yıldaki kâr ve zarar oranlarını da aynı şekilde yanıtlamayan İBB, “Başvuru içeriğinde talep edilen bilgiler şirket politikamız gereğince paylaşılmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim