“IALA TRAINING SEMINAR ON RISK MANAGEMENT – PAWSA, IWRAP Mk2&SIMULATION” konulu eğitim programı Umman’ın Maskat şehrinde 27 Kasım 2011 Pazar günü başladı. 1 Aralık 2011 e kadar devam edecek olan 5 günlük eğitim seminerine değişik ülkelerden denizcilik araştırmacıları ve idarecileri katılıyor.

IALA tarafından organize edilmekte olan “IALA TRAINING SEMINAR ON RISK MANAGEMENT – PAWSA, IWRAP Mk2&SIMULATION” konulu eğitim programı Umman’ın Maskat şehrinde 27 Kasım 2011 Pazar günü Khalil Al Balushi (General Manager of Arabian Maritime & Navigation Aids Services)’nin açılış konuşması ile Crowne Plaza Oteli toplantı salonunda başladı., IALA Denizcilik Akademisi (WWA), Dekan Jean-Charles Leclair  tarafından tanıtıldı. IALA Teknik Koordinasyon Direktörü Dr. Mike Hadley ve Danimarka Denizcilik Emniyet İdaresi Proje ve İnovasyon Dairesi Başkanı-DaMSA) Ómar Frits Eriksson ile devam eden seminerde risk modellerinin eğitimine geçildi.

Seminerde İngiltere, Malezya, İran, Belçika, Avusturalya, Danimarka, Hollanda, Almanya, Irak, Türkiye ve Umman’ dan toplam 25 katılımcı bulunuyor. İTÜ Denzicilik Fakültesi’nden Dr. Cemil Yurtören ve Dr. Volkan Aydoğdu ile,, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden Bilal Emiroğlu Türkiye’den katılımcılar arasında.

Seminer, dar suyollarındaki deniz trafiğinin analizinde ve değerlendirilmesinde kullanılmak üzere geliştirilen PAWSA ve IWRAP modellerinin son versiyonları konusunda araştırmacılara teorik ve pratik eğitimlerinin verilmesini amaçlıyor. Deniz Trafiğinin yoğun olduğu dar suyollarında risk değerlendirmesi amaçlı olarak özellikle IWRAP modeli IALA tarafından da destek görmektedir. Simülasyon çalışmalarının da yer aldığı Seminer 19 bölüm olarak 5 günde verilmekte olup ve 1 Aralık 2011 öğle sonrasında tamamlanmış olacak.

 

 

Editör: TE Bilişim