Uluslararası Fener ve Seyir Yardımcıları Otoriteleri Birliğinin (IALA-International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities) 53. Konsey Toplantısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının himayesinde, 18-22 Haziran 2012 tarihleri arasındaİstanbul’da, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

KEGM Anadolu Hisarı Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, IALA ile konsey üyesi 24 farklı ülkenin temsilcisinden oluşan 39 kişi katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına açılış konuşmasını Genel Müdür Yardımcısı H. Gani AYGÜN yaptı. Aygün, konuşmasında “KıyıEmniyeti Genel Müdürlüğü olarak, kıtaları birleştiren ve yüzyıllar boyunca farklı imparatorluklara başkentlik yapan İstanbul’da konsey üyelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaklaşan 12. VTS Sempozyumu için tüm hazırlıklar devam etmekte ve umuyorum ki misafirlerimizi unutulmaz anılarla uğurlayacağımız güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Bu nedenle sizlerden sempozyumun, ülkenizde ve uluslararasıcamiada duyurulmasında ve tanıtımında gönüllü elçilerimiz olmanızı rica ediyorum. Konsey ve mesleki toplantılar, sektörün gerçek ihtiyaçları ile mevzuat ve uygulama gereklilikleri arasında bağlantıların kurulduğu çok önemli platformlardır. Bu nedenle konsey toplantısı oturumlarının verimli ve üretken geçmesini temenni eder, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla yanınızda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim.” dedi.
 
IALA’nın üst düzey yönetim organı olan konseyin 53. toplantısı 22 Haziran 2012 Cuma günü sona erdi.

 

 

Editör: TE Bilişim