Hyundai, Finansal Birimini Satıyor

Hyundai Grup borçlarını azaltmak için liman işletmeciliği ile aralarında Seul'daki Banyan Tree otelinin de bulunduğu bazı varlıklarını da satışa çıkardı.

2010 yılı sonunda hizmete açılan ve İskenderun Körfezi’nde modern konteyner gemilerine hizmet veren ilk konteyner terminali olan Assan Port İskenderun, Mersin’den sonra aynı hinterlanda yönelik ikinci ve bir alternatif haline gelmişti. Yıllık 250 bin konteyner kapasitesine sahip olan terminal, yeni yatırımlarla birlikte 2014 yılında bunu 400 bin konteynıra ulaştırmayı hedefliyordu.

Satışlar sonrasında şirketin elinde kalacak Hyundai Ticaret Filosu, Hyundai Asansör ve Hyundai Lojistik'in borç oranı bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 493 seviyesinde bulunuyor. Açıklamada holdingin bu borçların 1,3 trilyon vonunu ödeyerek borç oranını yüzde 200 civarına çekmeyi planladığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hyundai sözcüsü ise varlık satışlarının tarihi ile ilgili henüz bilgisi olmadığını söyledi. Hyundai Grup, 1990'ların sonunda 50'den fazla şirketin parçalanması sonucu ortaya çıkan üç Hyundai Holding içerisinde en küçüğü. Diğer ikisi holding Hyundai Motor 005380.SE +1.78% ile Gemi yapımcısı Hyundai Heavy Industries 009540.SE -0.99% aile üyeleri tarafından yönetilse de Hyundai Grup'tan ayrı olarak faaliyetlerini yürütüyor.

Editör: TE Bilişim