Huzurlarınızda en büyük Riva Rivale

Yarış teknesini andıran dış görünümü ve güçlü karakteriyle Akdeniz hayat tarzını yansıtan Virtus, ünlü İtalyan tekne markası Riva’nın tersanesinden bugüne kadar çıkan en büyük model .İtalyanların medar-ı iftiharı Riva, heyecanla beklenen 63’ Virtus adlı yeni harikasını suya indirdi.

63’ Virtus’un tasarımı markanın daha önce de birlikte çalıştığı Officina Italiana Design’a ait. Ancak bu, bugüne kadar yapılmış en büyük model. Boyu 64 feet (19 metre). İkiz 1360mhp 12V motora sahip tekne 40.5 deniz mili hızına çıkabiliyor. Ancak en dalgalı denizlerde bile kullanımı kolay ve yumuşak. Motor sesi neredeyse hiç duyulmuyor.

Teknenin her detayında estetik var. Dış alanları, misafiri bol kişiler için düşünülmüş. Biri geminin önü, diğeri arkasında olmak üzere iki güneş güvertesi ve kaptan kısmında da üç kişilik bir oturma alanı bulunuyor. Böylece misafirler, teknesine kaptanlık yapmak isteyen ev sahibini    yalnız bırakmıyor.

SALONDA KOLTUK TAKIMI

Direksiyonun önündeki geniş cam, rüzgârı keserek kullanımda rahatlık sağlıyor. Kokpit, alışılanın aksine geniş bir alana sahip. İçeride bir buzdolabı, lavabo ve ızgara var. Seyir esnasında içeride oturmak isteyenler için salon L şeklinde üçlü koltuklarla döşeli.

EN ERKEN TESLİM 2013’TE

Kamaralar da lüks otel odalarını aratmayacak cinsten. Kaptan kabini, geminin arka tarafında ve diğer kamaralardan alçakta. Bu sayede çok daha geniş bir alana sahip. Misafir odalarındaki yataklar tıpkı salondaki koltuklar gibi L şeklinde. Bu sayede içerideyken bile suyun panoramik görüntüsünü izleyebiliyorsunuz. Teknenin pencereleri, içerinin mümkün olduğunca ışık alabilmesi için tasarlanmış.

Teknenin fiyatı 1 milyon 995 bin Euro’dan başlıyor. Eğer niyetlenirseniz en erken teslim tarihi Haziran 2013.

FİLM YILDIZI TEKNE

Riva hayranları arasında çok sayıda ünlü isim var: Brigitte Bardot, Sophia Loren, Richard Burton, Aristotle Onassis, Prens Rainier, Peter Sellers, Sienna Miller, Naomi Campbell, Orlando Bloom, Nicholas Cage, Elton John, Matt Damon, George Clooney... Marka, meşhur aktör ve aktrislerin gözdesi olmakla kalmayıp, çok sayıda filmde de rol aldı: Some Like It Hot, James Bond, The Italian Job, Indiana Jones and The Last Crusade, Ocean’s Twelve, After Sunset.

ZARAFETİN SEMBOLÜ

Efsane, 1842’de Pietro Riva ile başladı. Pietro, teknelerdeki ahşap işçiliğiyle ün saldı. Aynı yıl Iseo gölünde çıkan büyük fırtınada zarar gören tekneler Como’ya getirildi ve Pietro Riva’nın mucizevi ellerine teslim edildi. Ardından Pietro, tekne üretimine geçti ve soyadını adını verdiği fabrikayı Iseo Gölü’ne, Sarnico’ya taşıdı. Daha sonra oğlu Ernesto, ilk kez  içten yanmalı motorlu büyük tekne üretimine geçti; tekneler yolcu ve yük taşımada kullanıldı. Ernesto’nun oğlu Serafino ise olaya tamamen yeni bir bakış açısı getirdi ve ‘motorboating’e geçiş yaptı. 1950’lerde Carlo Riva’nın başa geçmesiyle Riva, zarafet, statü ve mükemmelliğin sembolü oldu.

Huzurlarınızda en büyük Riva Rivale

 

Editör: TE Bilişim