Hükümetle uğraşmamalıyız

Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı Erol Yücel, "Ne yönetimle ne de hükümetle uğraşmadan el ele verip sorunlarımızı çözmek zorundayız” dedi.
 
Erol Yücel yaptığı konuşmada 13 yıldır Libya’yla Türkiye’nin ilişkilerinin kötü gittiğini, bayramdan önce Başbakan ve 298 işadamıyla Libya’ya giderek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Başbakanın Libya'da görmüş olduğu hürmetten gurur duyduğunu belirtti.

Erol Yücel, Herkesin Türkiye’ye kırgın olduğunu ve bunu düzeltmek için yaklaşık 6 aydır alt yapı çalışmaları yapıldığını belirterek, "Ulaştırma Bakanımız Türkiye’nin heyet başkanlığını yapıyor. Eş başkanımız Ulaştırma Bakanı. Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Başbakanın şahsında Türk halkının oradaki imajı inanılmaz derece değişip artmış durumdadır. Ve Türk firmaları inanılmaz derecede iş alıyorlar. Biz bugüne kadar çok hükümet çok, başbakan gördük. Bize saat kısıtlaması yapmadan tek dinleyen Başbakanımız" dedi.

Libya’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüşüp sorunları anlattığını belirten Yücel, "Kendi inşa ettiğiniz gökdelenin altına dinamit yerleştiriliyor. Bu gökdeleni siz yaptınız, çöküşüne izin vermeyin" dediğini söyledi.

Erol Yücel konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"Bugün bizimde seçilmiş bir yönetimimiz var. Hükümette seçilmiş olan hükümet. Onlarla ilgili söyleyeceklerimizi seçim zamanında söyleriz. Ne yönetimle ne de hükümetle uğraşmadan el ele verip sorunlarımızı çözmek zorundayız. Sorunlarımızı dinleyen kimse yok. Hükümetin bürokrasi üzerindeki etkisi azaldı. Bürokrasiye hükmeden bir hükümet yok artık”

“1982 yılına kadar basından döviz kurlarını yayınlayan bir gazetemiz yoktu. Osman Öndeş denizcilikle ilgili bir gazetenin sayfasında yer ayırtmayı sağladı. O gazete özel denizcilik eki çıkarıyor. Ayrıca haber kanallarımız var. Basın mensupları bizim ağzımız, dilimiz" diyen Erol Yücel denizcilik basınının önemini vurguladı.

Yücel şöyle devam etti:

“Burada konuşulanlar yerini buluyor. Bizim darılmadan, kızmadan çalışmamız ve yönetime destek vermemiz lazım. Kavga etmememiz lazım. Kendimizi iyi ifade ettiğimiz taktirde hükümetle de sorunlarımızı çözeceğimizi düşünüyorum. Onlarda haklı tek sektör biz değiliz. Özellikle gemi inşa sanayinin istihdam olması bakımından göz ardı edilmesini kabullenemiyorum. Yılmadan gidip sorunlarımızı çözeceğiz"

 

 

Editör: TE Bilişim