HÜKÜMETİN LİMAN BİLMECESİ

Bandırma Limanı’nda konteyner taşımacılık ve diğer alanlardaki çalışmalar bu karar nedeniyle durdurulduğu açıklandı. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Tüzmen, Bandırma Limanı’nın rantabl çalıştırılması için hükümetin ve bakanlığının her türlü imkanı seferber edeceğini belirtti. Liman işçileri, özelleştirmeye karşı adım adım tepkilerini yükseltmeye başladı. Limanda askıya alınmış çalışmalar, yeniden başlatıldı. Bandırma Liman İşletme Müdürü Ulusoy, ilçe limanının konteynır limanına dönüştürülmesi ve sektör temsilcilerinin konteynır taşımacılığını ilçe limanından yapmaları konusunda bir çalışma komisyonun oluşturulduğunu söyledi.

Bandırma Limanın konteyner limanına dönüştürülmesi konusunda bir komisyon oluşturuldu. Bandırma Ticaret Odası Başkanlığında oluşturulan komisyon ülkenin değişik yerlerinde konteynır taşımacılığını yapan acente temsilcileriyle görüşerek konteynır yüklerini Bandırma limanından sevk etmeleri konusunda ikna edecek.
Bandırma limanın konteynır limanına dönüştürülmesi konusunda Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı'nda bir Jojobet komisyonunun oluşturulduğunu açıklayan Bandırma Liman İşletme Müdürü Nusret Ulusoy, "Komisyonun önümüzdeki günlerde uluslararası boyutlarda konteynır taşımacılığı yapan acenta temsilcileriyle görüşerek konteynır taşımalarını Bandırma limanından yapmaları konusunda ikna edecektir"dedi. İzmir limanındaki yoğunluktan dolayı acentaların yeni alternatifler aradığını dile getiren Ulusoy, acenta temsilcileriyle yapılacak olan görüşmeler sonrasında İzmir limanından konteynır taşımacılığı yapan acentaların ihracaatlarını Bandırma limanından yapabileceklerini kaydetti. Bandırma limanının 2005 yılı özelleştirme kapsamına alındığını açıklayan Ulusoy, Haydarpaşa ve İzmir Limanındaki incelemelerini tamamlayan Özelleştirme Dairesinin önümüzdeki günlerde Bandırma limanında bir dizi incelemelerde bulunacağını söyledi. Ulusoy, liman personelinin ise personel açığı bulunan TCDD'de bünyesinde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İlkhaber

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim