Gemide bayan kaptan da var

Yemen açıklarında kaçırılan Türk gemisinde 23 personelin arasında Aysun Akbay adında bir de kadın kaptan bulunuyor...

Somalili korsanlar tarafından Çarşamba günü Yemen açıklarında kaçırılan ‘Horizon 1’ adlı Türk gemisini kurtarma çalışmaları sürüyor. Suudi Arabistan’dan Ürdün’e giderken kaçırılan gemide 23 personel bulunuyor.

YENİ MEZUN AYSUN’UN İLK SEFERİ

NTV’nin haberine göre geminin birinci kaptanı 55 yaşındaki Mustafa Ulusoy, yaklaşık 30 yıldır denizci. Gemide bir de kadın kaptan var. Geminin 4. kaptanı Aysun Akbay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Denizcilik Bölümü’nden yeni mezun olmuştu. Akbay, gemiye en son katılan personeller arasında yer alıyor.

GEMİDE 5 KORSAN VAR

‘Horizon 1’ adlı gemide 5 de korsan var, gemiye 2 Türk fırkateyni eşlik ediyor. Gemi personelinin günlük işlerine devam ettikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile korsanlar arasında uzlaşma için diyalog sürüyor. Korsanların şu ana kadar herhangi bir fidye talebi olmadı.

MART’TA DA SALDIRIYA UĞRADI

‘Horizon 1’ Mart’ta da korsanların silahlı saldırısına uğramıştı. Korsanlar gemiye Güney Afrika’nın Durbon Limanı’ndan yüklediği kömürü İskenderun Limanı’na götürürken Somali’nin Sutoko Adası açıklarında saldırmıştı. NATO’ya ait savaş gemisinin müdahalesiyle kaçırılmaktan son anda kurtulan gemiye korsanlar ateş açmıştı. Helikopterlerle gemiye inen NATO güçleri gemideki kurşun izlerini fotoğraflamıştı.

Editör: TE Bilişim