‘Horizon-1’ hala korsanların elinde

Gemi personelinin ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor

NATO’nun yanı sıra, Birleşik Görev Kuvveti (CTF 151), Avrupa Birliği ülkeleri ile Rusya ve Japonların ayrıca oluşturduğu deniz birliklerine rağmen Somalili deniz korsanlarının Temmuz ayı başında kaçırdığı ‘Horizon-1’ adlı Türk kuru yük gemisi hala korsanların elinde. Gemi ile irtibat kuramayan personelin ailelerinin tedirgin bekleyişi ise sürüyor.

Aden Körfezi’nde uluslararası ticaret gemilerinin güvenli seyri ve gemilerin korunması için Nato’nun oluşturduğu deniz gücünün yanı sıra, şu anda Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğamiral Caner Bener komutasındaki Birleşik Görev Kuvveti (CTF 151), Avrupa Birliği ülkelerinin oluşturduğu ayrı bir deniz kuvveti, Rusya ve Japonya başta olmak üzere bazı ülkelere ait bir veya birkaç gemilik deniz kuvveti görev yapıyor. Alınan tüm önlemlere rağmen, daha önce Mart ayında Somalili korsanların bir kez ele geçirme girişiminde bulunduğu Horizon Denizcilik’e ait Horizon-1 adlı kuru yük gemisini korsanlar Temmuz ayı başında ele geçirdi.

GEMİ HALA EYL LİMANI’NDA

Türk Deniz Kuvvetleri’nden biri Nato, diğeri ise Birleşik Görev Kuvveti emrinde ‘TCG Gaziantep’ ve ‘TCG Gediz’ firkateynlerinin yakın takibe almasına rağmen, Somali’nin Eyl Limanı’na demirleyen ve 33 bin metrik ton sülfür yüklü Horizon 1 Gemisi buradaki bekleyişini sürdürüyor. Bugün itibarıyla durumunda hiç bir değişiklik olmadığı belirlenen Horizon 1 gemisinde bulunan 23 personelin ailesi de tedirgin bir şekilde bekliyor.

DARICALI BURAK DA ELLERİNDE

Horizon-1 gemisinin 23 kişili personelinden biri olan ve ailesi Kocaeli’nin Darıca ilçesinde oturan 22 yaşındaki Burak Pamuk’tan da haber alınamıyor. Darıca’nın Bağlarbaşı Mahallesi’nde oturan Burak Pamuk’un ailesi, şirket yetkililerinin isteği üzerine çocuklarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, aileye yakın çevreler, Pamuk ailesinin bugüne kadar Burak ile hiç temas kuramadıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim