HOPA LİMANI TAHIL TERMİNALİNE İLK DEFA MISIR GELDİ.

Hopa limanında kurulu olan Tahıl Terminalinin devreye alınması ile birlikte liman tarihinde ilk defa kuru mısır tahliyesi yapıldı ve depolara alındı.

HOPA- Hopa Liman sahası içinde kurulu olan ve geçtiğimiz yıllarda yıkılması gündeme getirilen, ancak yapılan girişim sonucu yıkılmaktan kurtularak HOPAPORT tarafından devir alınan tahıl siloları yapılan bir dizi revizyon çalışması ardından çalışır konuma getirilmişti.

HOPA LİMAN TARİHİNDE İLK DEFA SİLOLARA KURU MISIR YÜKÜ BOŞALTILDI

Hopa Limanı sahasındaki bulunan tahıl terminalinin devreye alınması ardından geçtiğimiz aylarda peş peşe Rusya’dan getirilen Buğday yükü burada stoklandıktan sonra karayolu ile Nahçıvan’a taşınmıştı. Bu girişimlerin ardından Hopa limanına ilk defa kuru Mısır yükü getirilerek tahıl silolarında depolara alındı.

Rusya’nın Yeesk Limanından Moldavya bandıralı Nerey isimli gemiye yüklenen 1.450 ton Mısır yükü de kısa bir sürede gemiden boşaltılarak silolara alındı. Demirkaya firması tarafından transit ticaret kapsamında Hopa limanına getirilen Mısır önümüzdeki günlerde karayolu ile Nahçıvan’a taşınacak.

HOPA TSO BAŞKANI AKYÜREK “HOPA LİMANININ GELİŞMESİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ” DEDİ.

Hopa limanında her geçen gün elleçlenen yük çeşitliliğinin artması ilçe de de memnuniyetle karşılandı. Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanındaki çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ederek “Biz Hopa limanının her açıdan gelişmesini memnuniyetle karşılarız. Ülkemizdeki limanlara baktığımızda birçok avantajları kendi bünyelerinde veya kurulu oldukları merkezde taşırken, Hopa limanı bu avantajlara sahip olmadan işlemlerini ve yük çeşitliliğini artırmayı başarması tebrik edilecek bir girişimdir.

AKYÜREK “ ARTVİN’İN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLACAKSA HOPA LİMANI VE İLİN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUACAK İL SINIRLARI İÇİNDE KURULMALIDIR

Bizler Hopa iş dünyası olarak Hopa Limanının gelişmesinin ve işlem hacminin artmasının ilçeye kattığı ve katacağı artıları biliyoruz. Bu kapsamda zaten Hopa Limanı’na yakın bir merkezde OSB kurulmasını istiyoruz. Sınır dışında kurulacak bir organize sanayi bölgesinin Artvin’e, ilçemize, Arhavi’ye ve Hopa Limanına katkısının olacağı uzak bir ihtimal. Başta Trabzon TSO, DOKA, Artvin Valiliği de bu projeyi önce bizimle konuşmalıdır. Hopa’nın, Arhavi’nin, Hopa Limanı’nın pay pass edilerek hayata geçirilmeye çalışıldığı proje bu yönü ile de yeniden değerlendirilmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim